spot_img
10.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăNews AlertSe trage cortina peste Liga 1

    Se trage cortina peste Liga 1

    Ultima etapă este una în care gorjenii nu au nicio grijă sau emoţie

    Astăzi începe ultima etapă din Liga 1. Steaua e campioană pentru a doua oară consecutiv şi va juca în turul 2 preliminar al Champions League. Astra va ocupa locul 2 şi va porni aventura în Europa în turul 3 preliminar în Europa League, un tur mai târziu faţă de Pandurii anul trecut. Petrolul Ploieşti va termina sezonul pe locul 3 şi va debuta în turul 2 preliminar al Europa League. Ei bine, Dinamo va termina pe locul 4, dar rămâne de văzut dacă va primi licenţa de Europa. Cert este că echipa care va merge pe acest loc de Europa va intra în Europa League din turul 2.

    FC Vaslui va retrograda în Liga a 2-a datorită nelicenţierii, la fel ca şi Corona Braşov care a picat şi din punct de vedere sportiv. Mai rămâne de văzut cine va ocupa la final locurile 16 şi 17, favorite la retrogradare fiind Poli Timişoara şi Săgeata. Totuşi, pentru aceste două locuri se bat în ultima etapă cinci echipe: Gaz Metan Mediaş, FC Braşov, Viitorul, Poli Timişoara şi Săgeata. Toate aceste echipe vor juca în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră pentru a se evita jocurile de culise. Astfel, ultima etapă va conta doar pentru aceste echipe, în rest nu mai există mize mari. Pandurii va termina sezonul pe locul 7, o „retrogradare” de cinci poziţii faţă de sezonul trecut. Cât despre viitorul sezon e cert că va începe pe 11 iulie cu Supercupa României între Astra şi Steaua, urmând ca Liga 1 să debuteze pe 25 iulie cu prima etapă de campionat.

    Locul final se stabilit

    Pandurii va evolua marţi seara la Cluj într-un meci în care nu există nicio miză, se joacă doar pentru că trebuie să se joace. Gorjenii nu-şi mai pot îmbunătăţi poziţia din clasament, vor rămâne pe locul 7 indiferent ce se va întâmpla pe Cluj Arena, aşa că pe olteni îi aşteaptă mâine seară un meci fără miză. În schimb, Universitatea Cluj, după ce a scăpat de grijile retrogradării vrea să termine cât mai sus în clasament, aşa că o victorie împotriva pandurilor le-ar aduce un plus la buget din drepturile tv.

    Juniorii au pierdut

    Juniorii A de la Pandurii au ratat calificarea în finala mare în urma turneului de la Constanţa. Totuşi, gorjenii vor evolua în finala mică şi asta pentru că au pierdut meciul decisiv cu Viitorul Constanţa, scor 5-1. Până la acest meci, gorjenii câştigaseră două meciuri 1-0 cu FC Olt şi 5-1 cu Gloria Bistriţa, însă, eşecul în faţa echipei lui Gică Hagi i-a trimis pe olteni să joace doar finala mică pe ţară.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: