spot_img
5 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesTragere la sorţi cu ghinion pentru Energia

    Tragere la sorţi cu ghinion pentru Energia

    Gorjenii vor întâlni în optimile Cupei Cupelor liderul campionatului din Portugalia, Benfica Lisabona

    Moş Nicolae nu a fost deloc generos cu cei de la Energia. Gorjenii şi-au pus ghetuţele la uşă în speranţa că Moşul le va aduce ca adversară o echipă apropiată lor valoric în optimile de finală ale Cupei Cupelor. Şi, ieri la prânz au primit vestea: Benfica Lisabona. mai exact, liderul la zi din campionatul Portugaliei, echipă care se bate cu FC Porto Vitalis la câştigarea titlului. Gorjenii le-au luat pulsul celor de la Porto anul trecut, atunci când trupa olteană a încasat două bătăi de la campioana Portugaliei în Cupa EHF. Acum, oltenii îşi fac singuri curaj şi speră ca Benfica să fie mai slabă decât Porto şi astfel şansele românilor de calificare în sferturi să crească considerabil. Prima bătălie cu cei de la Benfica se va da pe 11 februarie la Târgu-Jiu, urmând ca soarta calificării să se decidă în Portugalia.

    „Extrem de greu”

    După ce au auzit cu cine vor juca, gorjenii şi-au pus mâinile în cap. „Nu am avut noroc. De fapt nici nu ştiu cu cine am fi putut pica pentru a spune acum că am avut noroc. Aceasta e competiţia europeană în faza ei superioare. Nu ai ce alege. Ne va fi greu, vom avea viaţă grea. Dacă vom fi concentraţi şi nu vom mai face greşeli, atunci avem şanse să trecem de Benfica. Din punctul meu de vedere, portughezii sunt favoriţi, dar aceste calcule sunt doar pe hârtie. Cei de la benfica am văzut că an de an participă prin cupele europene, deci sunt obişnuiţi cu aceste meciuri. Noi ne jucăm şansa aceea mică pe care o avem, şi poate cine ştie, facem surpriza”, a declarat şeful Energiei, Gore Popescu. Antrenorul Energiei, Liviu Andrieş nu era nici el prea încântat de tragere. „Nu e o tragere prea bună pentru noi. Acum asta este, jucăm şi vedem ce facem. Ne va fi greu, Benfica are de partea ei experienţa în Europa. Noi ne gândim că putem face o figură frumoasă în această dublă şi ne jucăm şansa. Benfica este peste noi, ei sunt favoriţi, dar asta nu înseamnă că deja sunt calificaţi mai departe”, a declarat Liviu Andrieş.

    În comparaţie cu Energia care are ca cele mai bune două performanţe în handbalul românesc o finală de Cupa României şi un loc trei în campionat, Benfica are şapte titluri de campioni naţionali ai Portugaliei, patru cupe ale Portugaliei, trei Super Cupe şi două Cupe ale Ligii din Portugalia. Şi în plan internaţional lusitanii stau mai bine decât noi, ultima mare performanţă fiind disputarea finalei Cupei Challenge anul trecut, act pierdut de portughezi. Aşadar, Benfica este peste Energia, însă mai există şi miracole în sport. De ce nu ar reuşi şi Energia să fie buturuga mică ce răstoarnă carul mare? Cele două manşe ale optimilor de finală vor avea loc în luna februarie, turul la Târgu-Jiu pe 11 februarie şi returul pe 18 februarie la Lisabona.

    Examen la Reşiţa

    În această seară, de la ora 19.30, Energia va juca la Reşiţa contra celor de la UCM CSM Caraş Severin în direct pe Digi Sport 2. Un duel între două echipe cu aspiraţii la cupele europene şi care poate fi tranşat de oricare dintre cele două team-uri. „Nu cred că ar fi o surpriză să câştigăm. Suntem două echipe echilibrate valoric, depindem de forma de moment”, a comentat antrenorul Energiei, Liviu Andrieş. Acesta merge mai departe şi spune că la Reşiţa trupa lui va avea viaţă greu. „Miercuri seara jucăm la Reşiţa, un joc extrem de greu, o echipă puternică. Ne dorim să câştigăm deşi ne va fi greu. După cum îi văd pe băieţi, victoria din Europa a dat alt moral şi aripi. Sper să facem un meci bun şi să scoatem cât mai mult de acolo”, a comentat Andrieş. După meciul de la Reşiţa, pentru Energia urmează duminică un nou meci super greu, cu HC Odorhei la Târgu-Jiu. „O victorie din cele două meciuri ar fi bine. Am încheia anul neaşteptat de bine pentru multă lume, clasare în primele 4 ale Ligii Naţionale şi o calificare în primăvara europeană”, a comentat Andrieş.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: