spot_img
10.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 27, 2024
Altele
    AcasăNews AlertTransfer de marcă: Obodo!

    Transfer de marcă: Obodo!

    Pandurii a dat lovitura: a transferat un jucător cu aproape 200 de meciuri jucate în Italia şi 21 de selecţii la naţionala Nigeriei

    Chiar dacă problemele financiare sunt departe de-a fi rezolvate, Pandurii face mutări importante. După ce i-au transferat pe Voiculeţ şi Herea, oltenii au mai pus mâna şi pe doi străini, un spaniol venit de prin ligile inferioare din Spania, Ortega Medina, dar şi pe un străin „cu firmă”, Christian Obodo. Acesta din urmă este un jucător cu un CV impresionant: meciuri în prima ligă din Italia, dar şi 21 de selecţii la naţionala Nigeriei. Trebuie spus că Obodo bifează a doua echipă din România în CV-ul său, la Târgu-Jiu ajungând după o experienţă de jumătate de an la Concordia Chiajna.

    sport-01-11

    Super transfer

    Să ajungi să joci pe la Perugia, Fiorentina, Udinese şi Lecce nu este chiar o întâmplare. Asta înseamnă calitate, valoare, şi nivel de performanţă. Christian Obodo este fotbalistul care a jucat 196 de meciuri în Serie A, cel mai puternic campionat de fotbal din lume. Acelaşi jucător nigerian a evoluat şi în 27 de meciuri în Copa Italia, dar şi alte 25 de partide în cupele europene. Are şi 16 meciuri jucate pentru Torino în Serie B. Obodo a evoluat în perioada 2001 – 2004 la Perugia, 2004 – 2005 la Fiorentina şi în perioada 2005 – 2012 a fost jucătorul celor de la Udinese de unde în ultimele două sezoane ale acestei perioade a fost împrumutat la Torino şi Lecce. În perioada 2013 – 2015, Obodo a evoluat pentru formaţiile Dinamo Minsk (Belarus), Olhanense (Portugalia) şi Skoda Xanthi (Grecia). Aici a fost antrenat de Răzvan Lucescu, tehnician cu care se înţelege perfect. „Fantastic antrenor. Eu şi colegii mei ne uitam la el şi spuneam că era ca Pep Guardiola. Şi cred că merită mai mult. O spun sincer, din inimă. Mă simt onorat că am lucrat cu el. E un antrenor foarte pregătit. În tactică, în modul în care se comportă, la imagine, la cum se îmbracă, tot. Dar, cel mai important, când avea o idee, făcea totul ca lumea să o înţeleagă. Eu, sincer, îl vedeam ca pe Pep Guardiola”, a declarat Obodo despre Răzvan Lucescu.

    În vara anului trecut, Obodo a avut probleme cu şefii clubului Skoda Xanthi, aşa că până în iarnă nu a mai evoluat deloc. „Cei de la Skoda au vrut să rămân, am negociat, dar nu am ajuns la un acord. Apoi am plecat în Italia, pentru că permisul de rezidenţă îmi expira. După care au fost nişte probleme cu paşaportul meu european, care nu a fost gata înainte să se termine perioada de transferări din vară. Aşa că am decis să mă antrenez şi să aştept fereastra de iarnă. Dar m-am pregătit în această perioadă, şi singur, şi cu echipa a doua a lui Udinese. Apoi în iarnă am semnat cu Concordia”, a mai declarat Obodo.

    A semnat pe un sezon

    Cei de la Pandurii i-au propus lui Obodo un contract pe un sezon, ofertă care i-a convenit jucătorului de culoare. Acesta a şi semnat contractul, aşa că în acest sezon care va urma, nigerianul va fi pandur. Trebuie spus faptul că între cele două părţi există şi un acord de principiu în sensul că dacă totul va decurge bine anul acesta, contractul poate fi prelungit în vara viitoare cu încă un sezon. Gorjenii şi l-au dorit pe mijlocaş şi pentru faptul că acesta are o experienţă bogată la nivel european, iar gorjenii îşi doresc să aibă parte de o aventură europeană cât mai lungă. Obodo poate evolua pe postul de mijlocaş la închidere, acolo unde cel mai probabil va şi juca în echipa pe care Petre Grigoraş o va alinia.

    L-a vrut Dinamo

    Dinamo l-a dorit pe mijlocaşul de 32 de ani, căruia i-a propus un salariu de 5.000 de euro pe lună, dar jucătorul nu a fost de acord. La Târgu-Jiu, potrivit unor informaţii neconfirmate, Obodo va încasa un contract mai bun decât oferta dinamoviştilor.

    Viaţă zbuciumată

    Jucând la cel mai înalt nivel, Obodo a atras şi atenţia în vara anului 2012. Atunci, după ce s-a terminat campionatul în Italia, jucătorul a revenit în Nigeria, unde într-o dimineaţă a fost efectiv răpit de patru persoane înarmate. S-a cerut o recompensă de 150 de mii de euro, însă după o intervenţie a Poliţiei, jucătorul a fost salvat din ghearele răpitorilor!

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: