spot_img
8.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 27, 2024
Altele
    AcasăNews AlertTrei panduri în cărţi pentru Euro!

    Trei panduri în cărţi pentru Euro!

    La finalul acestei luni aflăm care dintre jucătorii de la Pandurii convocaţi vor şi merge la turneul final

    Pandurii a terminat pe locul 3 în Liga 1, a practicat un fotbal bun, iar aprecierile la adresa jucătorilor dar şi antrenorilor au fost dintre cele mai laudative. În acest moment, fotbalul din Liga 1 pare să intre uşor-uşor într-un con de umbră, iar în prim plan să apară echipa naţională. Peste mai puţin de o lună, România revine la Campionatul European, acolo unde trupa lui Anghel Iordănescu speră în primă fază să iasă din grupe, iar apoi să ajungă cât mai sus în întrecere. Deja au început pregătirile pentru acest turneu final, iar selecţionerul a şi dat publicităţii lista cu cei 28 de jucător cu care va pleca într-un stagiu de pregătire înainte de Euro. Din cei 28 convocaţi, la final vor mai fi păstraţi 23 de jucători. Cert este că în acest moment, la naţională sunt şi trei panduri, Cristi Săpunaru, Ioan Hora şi Adrian Ropotan. „O mândrie”, spun oficialii pandurilor.

    sport-01-13

    Din 28 se aleg 23

    28 de jucători au fost anunţaţi că vor merge în cantonamentul naţionalei din Italia, stagiu ce se va desfăşura în perioada 18-30 mai, ultima perioadă de pregătire înaintea debutului Campionatului European din Franţa. În cadrul stagiului România va juca şi două partide amicale, cu Congo pe 25 mai şi cu Ucraina pe 29 mai. La data de 31 mai, cei de la naţională trebuie să trimită la UEFA lotul de 23 de jucător cu care vor ataca turneul final, aşa că cinci din jucătorii care fac parte din acest lot lărgit vor fi lăsaţi acasă. Aşa că până atunci, Anghel Iordănescu trebuie să se decidă în privinţa celor 23 de fotbalişti cu care va ataca Europeanu.

    Mândria pandurilor

    Şeful pandurilor, Narcis Răducan speră ca la Euro să fie prezenţi cât mai mulţi panduri. „Suntem onorați să avem trei reprezentanți, sperăm să fie toți trei și la Campionatul European și să ne reprezinte cu brio, reprezintă spiritul nostru acolo. Depinde doar de ei dacă vor fi acolo, nu avem niciun semnal. Au ajuns prin forțele lor acolo și tot prin forțele lor vor rămâne. Nu am nicio idee dacă rămân sau nu, cert e că totul e în mâinile lor”, a comentat Narcis Răducan. Acesta merge mai departe şi spune că nu este o surpriză convocarea lui Ropotan. „Dacă vor juca și-l vor satisface pe selecționer în cantonamentul acesta, sunt convins că se vor regăsi în lot și la europene. Convocarea lui Ropotan nu surprinde pentru că e unul dintre cei mai buni închizători din România și după ce s-a pus la punct și cu pregătirea fizică, selecționarea lui este una naturală”, a declarat Narcis Răducan, preşedinte al echipei de fotbal Pandurii. Şi antrenorul Edi Iordănescu a marjat pe aceeaşi idee. „Sunt foarte bucuros, mândru de ei. Sper să fie prezenţi şi la turneul final, la Euro. Însă, depinde doar de ei dacă vor ajunge acolo. Faptul că trei jucători au fost convocaţi demonstrează faptul că am făcut o treabă bună iar forma lor sportivă o arată că merită să fie luaţi în seamă. Voi fi fanul numărul 1 al naţionalei”, a spus şi Edi Iordănescu.

    Şi trei ex-panduri în lot

    Din lotul lărgit fac parte şi trei jucători care în trecut au evoluat pentru Pandurii. Este vorba de tripleta Vlad Chiricheş, Mihai Pintilii şi Alexandru Maxim, toţi trei evoluând în prezent pentru alte echipe. Însă, cei trei au ajuns la echipa naţională îmbrăcând tricoul pandurilor, aşa că se poate spune fără a se greşi că echipa gorjeană a fost o rampă de lansare pentru cei trei.

    Lotul lărgit al naţionalei pentru Euro 2016:

    Portari: Ciprian Tătăruşanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Watford), Silviu Lung (Astra)

    Fundaşi: Cristian Săpunaru (Pandurii Târgu-Jiu), Alexandru Măţel (Dinamo Zagreb), Vlad Chiricheş (SSC Napoli), Valerică Găman (Astra Giurgiu), Dragoş Grigore (Al Sailiya), Cosmin Moţi (Ludogorets), Răzvan Raţ (Rayo Vallecano), Steliano Filip (Dinamo), Alin Toşca (FC Steaua Bucureşti)

    Mijlocaşi: Mihai Pintilii (FC Steaua Bucureşti), Ovidiu Hoban (Hapoel Be’er Sheva), Adrian Ropotan (Pandurii Târgu-Jiu), Andrei Prepeliţă (Ludogorets), Adrian Popa (FC Steaua Bucureşti), Gabriel Torje (Osmanlispor), Alexandru Chipciu (FC Steaua Bucureşti), Andrei Ivan (CSU Craiova), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Nicolae Stanciu (FC Steaua Bucureşti), Lucian Sânmărtean (Al Ittihad)

    Atacanţi: Claudiu Keşeru (Ludogoreţ), Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Florin Andone (Cordoba), Denis Alibec (Astra), Ioan Hora (Pandurii Târgu-Jiu)

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: