spot_img
10.4 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăNews AlertU Banca Transilvania Cluj-Napoca a câștigat la Târgu Jiu SuperCupa României la...

    U Banca Transilvania Cluj-Napoca a câștigat la Târgu Jiu SuperCupa României la baschet

    Sala Sporturilor din Târgu Jiu a fost gazda unui meci de excepție, SuperCupa României.

    U Banca Transilvania Cluj-Napoca a câştigat, miercuri, la Târgu-Jiu, SuperCupa României pentru a treia oară.  Campioana U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a cucerit Supercupa României la baschet masculin, după ce a învins-o pe CSO Voluntari, deţinătoarea Cupei României. Rezultatul final a fost 89-82 (22-20, 25-23, 21-21, 21-18).

    Plachetele și marele trofeu au fost înmânate, la festivitatea de premiere, de Carmen Tocală, președinte FRB și vicepreședinte FIBA, gorjeanca Constantina Diță, campioana olimpică la maraton, Marcel Romanescu, primarul Municipiului Târgu Jiu și managerul general al FRB, Cătălin Burlacu.

    „Este primul sezon câștigat în acest sezon competițional și sunt bucuros. Îmi era teamă puțin de acest meci, pentru că Voluntari este o echipă puternică, iar noi veneam după un turneu foarte încărcat la Atemna, unde am reușit să ne calificăm în Champions League. Felicit elevii de cum au reacționat și au înțeles că este un meci important. Îi felicit pe elevi despre cum au reacționat și au înțeles că este un meci important. Au dat totul pe teren. Am fost echipa mai bună și am câștigat meritat. Probabil că experiența și echipele pe care le-am jucat până acum au făcut diferența“, a spus Mihai Silvășan, antrenor U BT Cluj-Napoca.

    „Suntem foarte fericiți“

    Principalii marcatori ai meciului de la Târgu-Jiu au fost: Stewart 22 puncte, Stipanovic 17p, Richard 17p- pentru U BT, respectiv Moldoveanu şi Vasiliauskas, câte 17p, pentru CSO Voluntari. Andrija Stipanovic a fost desemnat MVP-ul primului meci din baschetul românesc în sezonul 2021/2022 și a fost premiat de Cătălin Burlacu, manager general al FRB. Stipanovic a primit o plachetă și un ceas Tissot din partea sponsorului. Pivotul lui ”U” a terminat partida cu 17 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive în 29 de minute petrecute pe parchet.

    „A fost minunat, am câștigat primul trofeu al sezonului pentru care suntem foarte fericiți. Am jucat în fața unei echipe bune astăzi. Au marcat după multe aruncări grele. De cealaltă parte, am arătat că putem juca un baschet bun. Am avut și părți mai puțin bune, dar am avut multe meciuri și călătorii și nu ne-am antrenat prea mult. Sper să supraviețuim și la meciurile cu Steaua și după ce începe sezonul, Champions League, să avem mai mult timp să pregătim jocurile”, a spus Andrija Stipanovic, de la U BT Cluj, declarat MVP-ul meciului.

    „Mă bucur că jucătorii români au fost la înălțime“

    Constantina Diţă, singura atletă din România care a obţinut titlul olimpic la maraton, le-a înmânat plachetele componenților echipei finaliste, CSO Voluntari. Marea sportivă și-a amintit că se antrena în sala în care s-a disputat meciul: „Mă simt foarte bine când vin acasă. Îmi aduc aminte că ne pregăteam în această sală când vremea era urâtă. Mă bucur că am fost în această seară la meci“.

    Carmen Tocală a spus că jucătorii români au fost la înălțime în SuperCupa României: „Meciul a fost extraordinar de atractiv și mă bucur că jucătorii români au fost la înălțime. Am și eu obiectivele mele, iar de la anul vom juca cu doi jucători români și poate cu juniori“.

    „Ne dorim ca și pe viitor să mai organizăm astfel de evenimente”

    Robert Bălăeț, directorul CSM Târgu Jiu, a precizat că este mulțumit de prezența publicului la acest meci și sper să mai organizeze astfel de evenimente și pe viitor: „Mă bucur că am reușit să organizăm SuperCupa României la baschet masculin în orașul Târgu Jiu și sunt convins că din punct de vedere organizatoric ne-am ridicat la înălțimea acestui eveniment. A fost un adevărat spectacol baschetbalistic, de excepție, cu două dintre cele mai bune echipe din baschetul românesc la ora actuală. Vreau să le mulțumesc spectatorilor din Târgu Jiu pentru că au dat curs invitației de a participa la acest eveniment sportiv, la care intrarea a fost liberă. Spectatorii din Târgu Jiu, pasionați de acest sport, au avut astfel prilejul să vadă un meci, cu o asemenea miză, în care s-a jucat cu un trofeu pe masă. Vreau să le mulţumesc și celor de la FRB pentru excelenta colaborare, dar și tuturor celor care s-au ocupat de organizare. Ne dorim ca și pe viitor să mai organizăm astfel de evenimente”.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: