spot_img
8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 27, 2024
Altele
    AcasăNews AlertUltimul hop pentru Energia

    Ultimul hop pentru Energia

    Parcursul echipei de baschet Energia în această stagiune a fost unul cu mai multe urcuşuri decât coborâşuri. Gorjenii au avut o evoluţie bună fiind un adversar greu de învins. Două din cele patru eşecuri au fost înregistrate în ultimele secunde de joc, ceea ce doare şi aduce frustrare în rândul baschetbaliştilor. Gorjenii au pierdut pe final pe terenul campioanei Asesoft, iar apoi următoarea etapă acasă cu Mureşul, dar asta nu pare să-i fi afectat prea tare pe Darby şi compania. Sâmbătă de la ora 20.00, Energia va juca în deplasare la Oradea în compania echipei clasate anul trecut pe locul 3, CSM Oradea. Meciul va putea fi urmărit şi la tv, pe Digi Sport 3. „Am jucat bine împotriva campioanei şi vicecampioanei, aşa că putem juca bine şi în faţa echipei de pe locul 3. Meciul se anunţă greu pentru că Oradea cred că va juca finala anul acesta”, spune antrenorul Energiei, Florin Nini.

    Ei bine, Energia se află înaintea ultimului examen din 2013. Unul greu de trecut de elevii lui Nini, însă tehnicianul este optimist. Cel puţin la conferinţa de presă, antrenorul a afişat un optimism debordant. „Mergem acolo pentru totul sau nimic, mergem să câştigăm. Îi respectăm dar nu ne speriem. Este un examen important pentru noi. Întâlnim o echipă bună, cu jocul cel mai omogen dintre toate competitoare şi o echipă care are de fapt două echipe, au dublură pe posturi. Oradea este o echipă construită în ani de zile, au tradiţie, o văd jucând finala campionatului”, spune Nini.

    Calcule pentru final de an

    De fapt, gorjenii vor să câştige în primul rând pentru a termina pe locul 4 pe care îl ocupă în acest moment. O poziţie care îi mulţumeşte pe oficialii echipei oltene. „Sunt mulţumit. Am sufletul puţin trist pentru meciurile cu Asesoft şi Mureş, meciuri pierdute pe final. Puteam avea 2 victorii, am controlat jocurile respective. Trecem peste, nu mai putem întoarce nimic. Eram foarte mulţumit. Dar şi acum sunt mulţumit, avem bilanţ pozitiv, suntem în primele 5 echipe. Să vedem ce va fi şi în ultima etapă, dar mai sunt şi meciuri tari în această rundă. Sunt situaţii în care unele echipe dacă pierd nu mai au pretenţii la play-off”, a mai declarat Nini.

    Acest antrenor îşi face planul de bătaie şi în privinţa transferurilor. „Suntem pe un loc pe care nu ştiu dacă speram, partea a doua va fi mult mai bună, mult mai tare. Craiova s-a întărit, Steaua este pe piaţă, Timişoara s-a întărit, echipele se mişcă. Dar nu orice venire a unui jucător trebuie să îngrijoreze. Dacă echipele se vor întări vom lua şi noi în calcul să ne întărim”, spune Nini. Ei bine, unul din jucătorii pe care cei de la Energia îl vor este conducătorul de joc Mandache de la Mediaş. „Noi l-am vrea pe Mandache. L-am vrut în vară, l-am vrea şi acum. Să vedem ce va fi şi la Mediaş. După ce se va anunţa oficial vom face o ofertă. E un jucător bun, pe profilul echipei. Este doar o dorinţă, nu am făcut ofertă, dacă Mediaşul emite un comunicat oficial poate deveni liber. Vedem”, susţine Nini.

    Au schiţat programul

    Cum meciul de la Oradea este ultimul oficial, imediat după joc se va intra în vacanţă. Antrenorul Florin Nini a stabilit care va fi programul pe viitor. „Pe data de 22 decembrie toată lumea pleacă spre casă, pe 3 ianuarie toată lumea va fi prezentă la Târgu-Jiu. Vom face o pregătire de câteva zile la Târgu-Jiu, pe vacanţă băieţii vor avea un program pentru a rămâne la un nivel ridicat din punct de vedere fizică. O să vină şi preparatorul fizic, iar după această perioadă o să mergem în Serbia pentru a juca nişte amicale tari. Ne pregătim de meciuri grele în retur. O să avem 3-4 meciuri amicale, până pe 15 ianuarie o să le terminăm pentru că la trei zile vom juca în campionat, meciurile am dori să le jucăm în perioada 12-15 ianuarie. Am schiţat programul, vedem cu cine putem juca”, a mai spus Nini.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: