spot_img
7.1 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesUna din acuzele lui Vlaicu: "De la început nu am fost privit...

    Una din acuzele lui Vlaicu: „De la început nu am fost privit cu ochi buni în cadrul clubului”

    Marius Vlaicu a venit la Energia pe 1 iulie 2010. Acelaşi personaj a plecat de la cârma echipei după fix un an, pe 30 iunie 2011. Simţindu-se neputincios în a salva echipa de baschet prin propriile forţe, Vlaicu a găsit soluţia prin a pleca de la cârma echipei, pe care a păstorit-o un an de zile. Mai mult, la ultima conferinţă a venit şi a pozat în victimă, dar şi salvator văzând în toată lumea din club numai duşmani. Astfel, Vlaicu nu a ezitat să-i pună la zid pe Ion Călinoiu, Florin Cârciumaru, membrii asociaţi ai clubului, care până acum nu au dat bani echipei, dar şi să trimită săgeţi către Gore Popescu, Andrei Maioreanu pe care i-a acuzat că şi ei sunt oameni politici, însă, sunt păstraţi pe funcţie. Nici viitorul şef al secţiei de baschet, Dan Cumpănaşu nu a scăpat de săgeţile otrăvitoare, acesta fiind numit „pompier la CER” şi „specialist cu 20 ani experienţă în baschet”.

    Motivele plecării

    Marius Vlaicu a primit numai critici în ultimul timp. A fost pus la zid de presă pentru faptul că nu se zbate pentru a face rost de bani şi a fost criticat de fani pentru simplul fapt că nu comunică cu ei. Şi cum existenţa echipei de baschet Energia a fost pusă sub semnul întrebării, finanţatorii echipei erau decişi să-l tragă la răspundere pe Vlaicu pentru situaţia creată. Totuşi, şeful secţiei de baschet s-a repliat inteligent şi în loc să fie executat a preferat să bată pasul înapoi însă trimiţând săgeţi către toată lumea. „Am declarat mai demult, dacă Marius Vlaicu din postura de preşedinte stă în calea performanţei echipei de baschet sunt decis să fac pasul înapoi. Am hotărât de miercuri, dar joi mi-am depus demisia. Fac lucrul acesta cu tristeţe, mă doare pentru că sunt un om de construcţie fapt dovedit de-a lungul timpului. Energia este creaţia mea, eu am înscris echipa în Divizia B”, s-a împăunat Vlaicu. Apoi, acesta a enumerat motivele pentru care a decis să renunţe la cârma echipei de baschet, concluzia fiind aceea că toţi au complotat împotriva lui. „Am demisionat pentru că am simţit că echipa nu va mai fi finanţată de principalii finanţatori. Am simţit acest lucru. Pentru cei 800 de oameni care vin la Sala Sporturilor, pentru iubitorii de baschet şi sport consider că echipa trebuie să meargă mai departe. Nimeni nu este de neînlocuit. Am demisionat pentru că încă de la început nu am fost privit cu ochi buni în cadrul clubului. Acest lucru s-a demonstrat, nu am putut organiza secţia aşa cum am dorit. Mi s-a mai spus că sunt om politic. Oare cei care conduc secţia de handbal nu sunt oameni politici? Gore Popescu şi Andrei Maioreanu sunt oameni politici. Iată că aceste reproşuri că sunt om politic şi fac rău acestui sport nu se adeveresc. Am demisionat de modul cum este tratată secţia de baschet. Se face o diferenţă mare între handbal şi baschet. Am fost lăsat singur, nu sunt super om sau Superman, nu pot să le fac pe toate. Am încercat să fac multe, dar de unul singur nu poţi. Asta m-a deranjat.

    Am demisionat în semn de protest pentru modul în care alocă banii publici Primăria şi Consiliul Judeţean. Noi suntem contribuabili, şi ar trebui să aloce mai mulţi bani. Sunt alte judeţe unde se dau bani mai mulţi. Aş vrea să se aloce un buget echipei de baschet astfel încât să nu mai fie refuzată participarea în cupele europene”, a comentat Marius Vlaicu.

    Acesta a mers mai departe şi a făcut şi o scurtă analiză a perioadei în care a condus Energia. „Activitatea mea de un an de zile a fost cu plusuri şi minusuri. Nu am reuşit să atrag fonduri financiare la secţia de baschet. Nu am fost lăsat ca secţia de baschet să aibă un sub cont separat. Am ceruit, dar clubul are un singur cont şi când vin banii aceştia se dau la handbal iar dacă mai rămâne ceva se dau şi la baschet. Nu am fost foarte ferm în deciziile care trebuiau să le iau în campionatul trecut”, au fost punctele slabe recunoscute de Vlaicu. Acesta a făcut şi un bilanţ pozitiv. „Puncte pozitive: în acest campionat nu am obţinut un loc mai jos cu un buget mai mic. Am câştigat meciuri cu campioana, U Cluj, cu Gaz Metan Mediaş, am bătut pentru prima dată Asesoft. Nu oricine se poate mândri cu o victorie în faţa acestei echipe. Ca preşedinte de secţie am tăiat din cheltuieli, chiriile care erau foarte mari şi poate asta a deranjat”, a mai spus Vlaicu.

    Atac sub centură la Cumpănaşu

    Vlaicu a dat şi din casă spunând că la Energia sunt probleme mari economice. „Ca manager nu am făcut decât să respect deciziile date de Adunarea Asociaţilor. În urma controlului făcut de Finanţele Publice Gorj clubul are datorii la bugetul statului. Le-a făcut Marius Vlaicu? Întrebaţi pe domnul Ion Surdu să răspundă la întrebări”, a fost înţepătura trimisă spre Surdu.

    Inevitabil, Dan Cumpănaşu nu putea scăpa de tamponarea cu iz ironic a lui Vlaicu. „În locul meu va veni specialistul Dan Cumpănaşu, un om care a jucat baschet şi are funcţia de pompier la Complexul Energetic Rovinari. Îi doresc succes, sigur un om care a fost în fenomenul baschetului 20 de ani şi a avut performanţe. Probabil finanţatorii vor să demonstreze că Dan Cumpănaşu poate face performanţă”, a mai menţionat Vlaicu.

    Duel handbal-baschet

    Tot Vlaicu spune că el a încercat să facă rost de bani, dar în zadar. „Am încercat la diverşi finanţatori şi pot demonstra cu adresele oficiale pentru a aduce finanţatori, nu am reuşit. E perioadă de criză. Vreau ca cel care vine după mine să facă mai multe. Finanţatorii să aloce mai mulţi bani la baschet”, spune Vlaicu. Acesta nu se fereşte în a tampona şi secţia de handbal. „Cu ce buget a avut performanţe echipa de handbal? Cu buget dublu. Dacă baschetul va avea un buget de 1 milion de euro vom fi în primele patru şi vom juca în cupele europene. Demisionez cu tristeţe. Îmi dau demisia pentru baschet, fani, finanţare, modul cum am fost tratat în cadrul clubului. Plec în semn de proteste pentru ca fanii să aibă baschet la Târgu Jiu. Personal cred că dacă eu nu mi-aş fi dat demisia echipa s-ar fi desfiinţat. N-am fost forţat de nimeni să-mi dau demisia. Am marjat pe feelingul meu, pe simţurile mele. Am fost lucrat politic. Eu pe 30 iunie mi-am depus demisia, nu pe 29, dar probabil domnul Călinoiu e profet nu ştiu de unde a aflat că-mi dau demisia”, a conchis Vlaicu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: