spot_img
3.6 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăNews AlertVânzare pentru supravieţuire!

    Vânzare pentru supravieţuire!

    Banii de pe urma transferului lui Momcilovic vor ajuta la funcţionarea echipei pe termen scurt

    Nu s-au îmbogăţit cei de la Pandurii cu vânzarea lui Marko Momcilovic la Steaua, însă nici nu se poate spune că s-a făcut o afacere rea pentru echipa olteană. Ba mai mult, în condiţiile în care banii vin imediat, această tranzacţie este ca un colac de salvare pentru echipă. „Am sacrificat un jucător ca să salvez o echipă”, spune Edi Iordănescu vorbind despre această pierdere în plan fotbalistic.

    sport-01-14

    Multe nemulţumiri, dar degeaba

    Târgujienii au de ce să plângă, au toate motivele să o facă atâta timp cât au cedat un om de bază. „Momcilovic este un jucător de valoare și prețul lui este cu totul altul. Dar cum peste patru luni încheia contractul m-a făcut pe mine să accept. Prețul nu l-am negociat eu, ultimul cuvânt a fost al meu. Nu mă mulţumește deloc că merge la o contracandidată directă”, a mai declarat Edi Iordănescu. Totuşi, tehnicianul a analizat pe toate feţele situaţia. „Am înțeles situația. Era o oportunitate și pentru jucător. Pentru noi este o pierdere extrem de importantă, nu o diger foarte ușor dar este o pierdere acceptată. Vorbim de un jucător la final de contract care în 4 luni și jumătate putea pleca liber de contract. Și-a demonstrat valoarea, și-a făcut treaba bine la echipă atât în timpul mandatului meu cât și înaintea venirii mele aici. El a închis un ciclul la Târgu-Jiu și eram conștienți că probabilitatea era foarte mică să ne ridicăm la pretențiile lui financiare”, a mai spus Iordănescu.

    Aşadar, mai era doar varianta de a-l ţine pe Momcilovic la Târgu-Jiu, dar peste doar câteva luni să plece gratis. În plus, chiar antrenorul spune că echipa avea nevoie de bani în această perioadă în care finanţatorii caută soluţii pentru a achita salariile restante, dar şi pentru se face transferuri. Această sumă de 250 de mii de euro este binevenită acum când nici acei bani din drepturile tv nu au intrat în cont. Cum bani de la finanţatori nu sunt, echipa avea nevoie să producă ea bani. „Am încercat să salvăm niște bani. Nu ne ascundem după degete, nu traversăm cea mai ușoară perioadă din punct de vedere financiar. Știu că factorii de decizie fac eforturi și le mulțumesc, sper să se rezolve toate problemele. Această sumă este una de care Pandurii este foarte dependentă. O parte din bani vor fi pentru cheltuieli curente pentru ce mai avem nevoie zi de zi. Nu îmi cade deloc bine, dar nu avem ce face. Nu suntem la nivelul să ne permitem să dăm bani pe jucători, trebuie să mai și vindem ca să trăim”, a mai spus Edi Iordănescu. Iar tehnicianul chiar nu vrea să dramatizeze situaţia, fiind realist.

    Mulţumiri oficiale

    Despărţirea dintre Momcilovic şi Pandurii s-a produs şi a lăsat în urmă şi regrete. „Ne pare rău de Momcilovic, sper ca cei din conducerea clubului să facă eforturi şi să aducă un jucător la fel de valoros ca el. Îi urăm baftă şi îi mulţumim pentru ceea ce a făcut pentru Pandurii. Eu cred că va reuşi să se impună la Steaua după cum îl cunosc. Ne pare rău că pleacă jucători, dar sper ca banii luaţi pe Momcilovic să fie folosiţi pentru a aduce un nou jucător. Sper că o vor face până la începerea returului”, spune Ioan Hora.

    Şi conducerea clubului a transmis un mesaj prin intermediul site-ului oficial. „Pentru contribuţia sa la performanţele din ultimii aproximativ trei ani ale echipei Pandurii, clubul nostru îi transmite pe această cale mulţumiri şi îi urează mult succes în cariera sa viitoare. Evoluţiile constant bune ale lui Marko Momcilovic au ajuta foarte mult Pandurii Târgu Jiu atât în campionatul intern cât şi în Europa League unde a evoluat în 12 partide. Fiind unul dintre cei mai constanţi fundaşi stânga din Liga I, Momcilovic a intrat în atenţia altor cluburi din Liga I, el fiind dorit de campioana României în acest sezon, transferul său la Steaua fiind perfectat în ultimele zile”, se spune pe site-ul pandurilor.

    „Sunt fericit că am ajuns la un club mare. Sper să mă antrenez bine și să joc. Îmi doresc să câștigăm titlul în Liga 1, după care să ne calificăm în grupele Champions League. Nu mi-e teamă de trecerea de la Pandurii la Steaua, de presiunea care va fi exercitată la noua mea echipă. Eu o să încerc să joc cât mai bine, mai ales că Steaua este cel mai important club din cariera mea”, Marko Momcilovic, fotbalist Steaua

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: