spot_img
5 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăNews AlertVictorie pentru accesul în top!

    Victorie pentru accesul în top!

    Dacă se vor impune la Cluj, gorjenii vor urca pe podiumul Ligii Naționale de baschet

    Baschetbaliștii de la Energia au meci vineri seara târziu, de la ora 20.45 la Cluj împotriva nou promovatei CS U Cluj. „În mod normal trebuie să câștigăm la Cluj, nu e ușor, însă trebuie să ne impunem și să luăm punctele. Este important să ne facem noi singuri meciul ușor, să ne impunem și să bifăm a treia victorie din campionat”, a declarat șeful secției de baschet de la Energia, Dan Cumpănașu.

    Echipa de baschet de la Energia este singura din cele trei echipe care reprezintă Gorjul ce are un start bun de sezon. Fotbalul și handbalul se află pe locuri retrogradabile, însă baschetul este în top, ba chiar poate urca mai sus după etapa din acest week-end. Gorjenii au meci ușor în deplasare la Cluj împotriva unei nou promovate, o echipă care poate fi învinsă fără probleme. Însă, antrenorul Antonis Constantinides chiar subliniază faptul că nu e de ajuns ca elevii lui să facă un simplu act de prezență pentru a-și asigura cele două puncte, ci trebuie să lupte, să joace și într-un final să se impună. „În acest moment singurul meci pe care-l avem în minte este meciul de la Cluj. Pentru mine, partida cu CSU Cluj este mai periculoasă decât un meci cu Mureș sau Pitești. Este foarte dificil să-i fac pe jucători să stea concentrați pentru un meci ca acesta. Meciul nu va fi ușor, însă noi trebuie să-l facem să fie ușor. I-am văzut pe cei de la CSU Cluj în multe meciuri în acest an și pot să vă spun că nu este așa de ușor să câștigi pe terenul lor. Spre exemplu cu Oradea, cu cinci minute înainte de final scorul era foarte strâns, în timp ce Steaua a reușit să-i învingă cu greu abia în repriza a doua. Spun toate acestea pentru că vreau să le transmit jucătorilor să fie concentrați și serioși pentru a câștiga acest meci, la fel cum au fost cu Timișoara și cu Pitești. Nu putem merge la Cluj cu altă mentalitate pentru că ar însemna să ne supunem unui risc și am distruge ce am construit până acum”, spune Constantinides.

    Puteau fi primii!

    Ei bine, echipa de baschet poate ajunge pe loc premiant dacă se va impune la Cluj. Însă, gorjenii puteau fi mult mai sus în acest moment în clasament dacă ar fi reușit să câștige acel meci de acasă cu Craiova, cu o victorie în acel joc, Energia ar fi fost prima în Liga Națională. „Cu fiecare victorie pe care o obținem ne aducem aminte, cu tristețe, de ceea ce s-a întâmplat cu Craiova. Dacă nu aveam acel „accident” acum eram pe prima poziție. Dacă vom câștiga la Cluj ne menținem în vârful clasamentului.”, a declarat Constantinides.

    Bilanț mulțumitor

    La o simplă analiză după disputarea a trei meciuri, antrenorul Energiei se declară mulțumit de ceea ce a jucat și obținut echipa lui. „Sunt mulțumit de ceea ce s-a întâmplat până în acest moment cu echipa. Dacă aș spune altceva, nu ar fi adevărat, pentru că echipa a jucat bine”, spune Constantinides. Și Dan Cumpănașu este pe aceeași lungime de undă. „Am jucat bine și la Pitești, dar și acasă cu Timișoara. Sunt victorii absolut meritate. O bună bucată din meciul jucat acasă cu Craiova echipa a evoluat bine, însă nu am fost concentrați până la final și ne-a costat scump acea neatenție. Însă, dacă ne vom impune și la Cluj, și trebuie să o facem, eu mă declar mulțumit de joc și rezultate, chiar dacă este acel eșec cu Craiova care ne doare”, spune Cumpănașu.

    Marți debutează în Europa

    Meciul de la Cluj se va încheia destul de târziu, cel mai probabil după ora 22:00, așa că pe olteni îi așteaptă o noapte albă. Imediat după partidă, cei de la Energia vor pleca spre Târgu-Jiu, iar a doua zi, sâmbătă se vor antrena ușor. Meciul de la Cluj este ca un antrenament pentru baschetbaliștii gorjeni care marți seara de la ora 19.0 vor debuta acasă în EuroChallenge contra celor de la Tartu Rock (Estonia).

    Darby incert !

    Pentru meciul de la Cluj, Constantinides nu va miza pe serviciile lui Louis Darby, acesta fiind lăsat acasă și menajat pentru a nu i se agrava accidentarea și a deveni indisponibil la meciul cu Tartu. Este vorba de o întindere inghinală, problemă pe care a tot acuzat-o în ultima perioadă de timp. Și cum meciul de la Cluj este unul abordabil pentru Energia, gorjenii au decis să-l lase acasă pe Darby, însă rămâne de văzut dacă americanul va fi apt pentru meciul de marți cu Tartu Rock.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: