spot_img
6.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăSportVictorie importantă pentru echipa de baschet CSM Târgu Jiu

    Victorie importantă pentru echipa de baschet CSM Târgu Jiu

    Echipa masculină de baschet CSM Târgu Jiu a obținut, sâmbătă, 11 martie, prima victorie din Grupa 11-18. În etapa a-4-a din faza a doua a campionatului, CSM Târgu Jiu a trecut, pe teren propriu, de Laguna Bucureşti, scor 70-66. Pe sferturi a fost 20-18, 18-19, 12-19, 20-10. Shamiel Stevenson a fost din nou cel mai bun om al gorjenilor. Americanul a înscris 22 de puncte contra echipei din Bucureşti.

    Câteva sute de suporteri au venit la sală pentru a-i încuraja pe băieţii lui Kresimir Basic. A fost o victorie muncită, pentru care baschetbaliştii grupării gorjene au tras din greu, într-un meci cu numeroase răsturnări de situaţie pe tabelă şi cu un final care a fost nu lipsit de emoţii. În cele din urmă, CSM Târgu Jiu a reuşit să se impună şi a luat o gură de oxigen în lupta pentru menţinere în Liga Naţională.
    CSM Târgu Jiu a început partida cu următorul ”5”: Shamiel Stevenson, Dylan Frye, Noam Weinberg, Octavian Ilie, Thomas Kottas.

    „Aveam nevoie de această victorie“

    Cel mai bun om al gorjenilor a fost Shamiel Stevenson, noul căpitan de echipă, în absenţa lui Porter Troupe, accidentat. Americanul a totalizat 22 de puncte, 10 recuperări şi o pasă decisivă. A fost urmat de Anthony Durham, cu 15 puncte marcate, dar şi 5 recuperări şi 5 pase decisive. Dylan Frye a terminat meciul cu 12 puncte şi 4 recuperări. Randall Brumat a avut 8 puncte şi 8 recuperări.
    Antrenorul croat al grupării gorjene, Kresimir Basic, a făcut o radiografie a partidei câştigată de elevii săi. În opinia sa, modul în care au luptat băieţii săi şi apărarea au făcut diferenţa în acest meci. Pentru a-i motiva, Kresimir Basic a făcut referire la handbalistele de la CSM Târgu Jiu şi modul cum acestea evolueză: „Diferenţa s-a făcut prin luptă în acest meci. Dacă nu îţi intră mingile de la shooteri, atunci trebuie să munceşti mai mult pe teren, iar noi asta am făcut în această seară. Este vorba de luptă, pentru că am făcut o paralelă şi le-am dat exemplul cu echipa de handbal, pe care o vedem evoluând în fiecare săptămână. La ultimul meci, una dintre jucătoare a căzut, a făcut entorsă, dar plângea şi juca. Asta este mentalitatea pe care trebuie să o adoptăm şi noi ca şi bărbaţi. Nu trebuie să cedezi nicodată, trebuie să lupţi până la urmă, să ai energie şi asta poate fi cheia şi pentru următoarele meciuri. Apărarea cred că a fost cheia în acest meci”.

    Noam Weinberg, prezent la conferinţa de presă de după meci, a declarat că el şi colegii săi au muncit din greu pentru această victorie: „Aveam nevoie de această victorie, pentru că este un sentiment plăcut atunci când câştigi. Nu am avut emoţii la acele aruncări. Mă pregătesc pentru astfel de momente. Am muncit din greu, am fost conduşi la peste 10 puncte, dar nu am cedat şi am revenit în meci, iar la final am reuşit să câştigăm”.

     

     

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: