spot_img
10.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
    AcasăNews AlertViitor incert pentru Energia

    Viitor incert pentru Energia

    Doru Geamănu spune: „Jucătorii vor să aibă o garanţie că aici se va continua cu activitatea sportivă”

    Din păcate, echipa de handbal Energia trăieşte cu sufletul la gură. Viitorul acestei echipe este incert, lucru confirmat chiar de cei care conduc destinele echipei. Ei bine, şefii acestei echipe încearcă să salveze echipa de la moarte, însă confruntându-se tot cu problema financiară, e greu de anticipat un final fericit. În aceste condiţii putem asista la moartea echipei de handbal…

    sport-02-26

    La negocieri cu jucătorii

    Cei care conduc destinele echipei de handbal încearcă să salveze echipa. „Alin Bădescu face eforturi mari pentru a reuşi să-i convingă pe jucători să nu-şi depună memorii. Mergem pe strategia de a reeşalona din datoriile pe care le avem la jucători. Ştiu că Alin a discutat cu jucătorii, cu siguranţă o să mai discutăm şi în viitor pentru că aşa este normal. Sunt unii jucători care au ales să semneze cu alte echipe, alţii care sunt dispuşi să continue. Jucătorii vor să aibă o garanţie că aici se va continua cu activitatea sportivă”, a comentat şeful secţiei de handbal, Doru Geamănu.

    Îşi dau o lună să rezolve totul

    Însă, marile probleme sunt legate de partea financiară, şi cum nimeni nu dă semne că ar veni cu banii la club pentru a se salva echipa, temerile în ceea ce priveşte moartea echipei sunt mari. „Problema este că sunt de achitat restanţe financiare şi la jucători şi la furnizori. Din punctul meu de vedere dacă într-o lună nu se va rezolva problema financiară, va fi greu să mai facem ceva. Cred că până la finalul lunii iunie trebuie să găsim sursa de finanţare”, a mai spus Geamănu.

    Banii ori moartea!

    Cuantumul datoriilor este de ordinul a circa 200 de mii de euro. O parte din această sumă provine din restanţele financiare, alta din datorii la bugetul de stat sau firme care au lucrat cu Energia. „De la 1 martie jucătorii au acceptat micşorarea salariilor undeva cu 50-60%. În acest moment avem neachitate lunile ianuarie, februarie, martie şi aprilie, urmează şi mai. Trebuie să achităm pentru lunile ianuarie şi februarie salariile întregi, aşa cum au fost negociate la început, apoi pentru următoarele luni trebuie să achităm ce s-a renegociat şi pus pe hârtie prin acel act adiţional anexat la fiecare contract. Noi intenţionăm să reeşalonăm sumele şi să le dăm pe parcursul acestui an calendaristic. Pentru a rezista şi la anul e nevoie de ajutor. Fără o sursă de finanţare nu cred că o să rezistăm la anul”, este anunţul sumbru al lui Doru Geamănu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: