spot_img
10.8 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăNews AlertViitorul Pandurii, la a treia victorie în ultimele patru meciuri

    Viitorul Pandurii, la a treia victorie în ultimele patru meciuri

    Viitorul Pandurii Târgu Jiu a reușit să obțină a treia victorie în ultimele patru etape, în deplasare, la Iași, după instalarea lui Eugen Trică la cârma echipei gorjene. Scorul întâlnirii a fost 1-3.

    În minutul 9, stoperul Alexandru Core a deschis scorul în urma unui corner, cu o lovitură de cap. Alin Țegle a dus scorul la 0-2 în minutul 30, cu un șut dintr-o lovitură liberă de la 35 de metriâ, care l-a surprins nepermis de ușor pe portarul Laurențiu Popescu.

    În a doua repriză, Poli Iași a ieșit mai hotărâtă de la cabine, pentru a întoarce rezultatul. Costel Enache a schimbat portarul și i-a trimis în teren pe Asăvoaei și Serediuc. Sekou Camara a redus din diferență în minutul 58, după care Stoenac a fost aproape de egalare. Trupa lui Trică a dat lovitura pe final, prin Felipe Acosta (88).

    Trică: „Suntem pe un drum bun“

    La conferința de presă, Eugen Trică le-a spus jurnaliștilor filosofia pe care o aplică: „Ce le-am spus jucătorilor mei? Să joace fotbal de plăcere, fără presiune. La fotbal e simplu. Filosofia mea este, ca și a lui Fane Iovan, prietenul meu, ai mingea, n-ai mingea. Când ai mingea, ce faci cu ea? Trebuie să o ții în posesie. Când o pierzi, trebuie să o recuperezi foarte rapid. Și lucrurile astea le facem noi foarte bine. Cam ăsta este fotbalul care se joacă în ziua de azi. Nu se mai joacă fotbal 2/4, 3/4, trebuie să fii în 4/4 cea mai mare viteză. Suntem pe un drum bun.

    Mă bucur foarte mult de cele trei puncte. Am făcut un joc foarte bun, am dominat, am avut posesie, am avut agresivitate, practic în prima repriză nu le-am dat nicio șansă celor de la Poli Iași. A doua repriză am scârțâit puțin, era și normal ca Poli Iași să preseze, au și marcat gol și am intrat într-o degringoladă care nu mi-a plăcut deloc. După care am revenit, am marcat al treilea gol și totul s-a liniștit. Sunt foarte importante cele trei puncte. Le-am și spus băieților mei de importanța acestor trei puncte. Pentru că vreau mult, mult mai mult, trebuie să acumulăm puncte și să urcăm cât mai repede în clasament. Pentru că avem o echipă bună și jucăm fotbal. Cei de la Poli Iași au avut 25-30 de minute în care au jucat și ei fotbal, au presat, cam așa trebuie să arate o echipă dacă vrea să câștige trei puncte”.

    Țintește locurile de play-off

    Antrenorul Viitorului Pandurii a vorbit și despre obiectivul echipei sale: „Obiectivul este să acumulăm cât mai multe puncte, pentru că cele 13 puncte sunt foarte puține în opinia mea. Trebuie să luăm fiecare meci în parte, îl jucăm clar la victorie și, de ce nu, până vine pauza să ajungem acolo, să suflăm și noi în ceafă celor care sunt pe locul 5, 6 sau 7, adică să urcăm în clasament. Față de anul trecut văd că s-au distanțat deja vreo șase echipe, locul 6 este la o distanță de cinci puncte față de locul 7. Anul trecut a fost totul pe muchie, nu se știa până în ultima etapă ce se va întâmpla, au fost niște răsturnări de situație fantastice. Acum Petrolul practică un fotbal bun, își merită locul, Steaua la fel, U Cluj văd că își câștigă meciurile în continuare, s-au cam desprins. Dar mai este mult până la final, mai sunt o grămadă de puncte în joc, de ce să nu sperăm să fim și noi aproape de ele?”.

     

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: