spot_img
9.6 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
    AcasăNews AlertSă vină primăvara…europeană!

    Să vină primăvara…europeană!

    Energia are nevoie de un eșec la limită pentru a obține calificarea în primăvara europeană

    Echipa de baschet Energia Târgu-Jiu va evolua în această seară în etapa a 6-a din faza grupelor preliminare din EuroChallenge pe terenul celor de la Lukoil Sofia. Această echipă pornea ca mare favorită a grupei B, însă târgujienii au reușit să-și facă loc între primele două clasate, în timp ce bulgarii rămân ultimii în această grupă. În acest moment, Tartu Rock, echipă care a pierdut un singur meci în această grupă, și acela la Târgu-Jiu are biletele pentru primăvara europeană în buzunar. Pentru al doilea loc în grupă, Energia are cea mai mare șansă la calificare, doar printr-un scenariu SF cei de la Kormend din Ungaria vor putea locul în faza a doua a grupelor gorjenilor. Scenariul ar fi următorul: Energia trebuie să piardă la Sofia la peste 20 de puncte, iar Kormend să câștige în Estonia la peste 12 puncte. Greu…

    Ca și calificați

    Cei de la Energia au asigurate biletele pentru primăvara europeană. „Sper ca în urma meciului din Bulgaria echipa noastră să se afle pe unul din primele două locuri din grupă, loc ce ne asigură participarea în faza a doua a EuroChallenge. Considerăm că avem mari șanse să ajungem în primăvara europeană având în vedere că diferența între noi și echipa din Ungaria în situația în acre ne vom afla la egalitate de puncte diferența se va face la coșaveraj care ne este favorabil în acest moment. Între noi și unguri sunt 31 de puncte care nu pot fi recuperate chiar dacă noi pierdem la Sofia și Kormend va câștiga la Tartu”, a declarat ieri șeful secției de baschet de la Energia, Dan Cumpănașu.

    Acest scenariu e greu de realizat și asta pentru că oltenii merg la victorie. „Având în vedere că echipa din Sofia a ieșit din calcule în privința calificării în faza următoare, vom încerca să câștigăm această partidă, gândindu-ne că poate vom evita o deplasare foarte lungă în Kazakhstan. Nu se știe, așa că meciul este deschis oricărui rezultat, și echipa din Sofia va face tot posibilul să câștige cel puțin un meci în această grupă acasă, până acum au pierdut ambele meciuri acasă”, a mai spus Cumpănașu. Mai mult, și antrenorul Antonis Constantinides apreciază reușita echipei sale. „Mergem să câștigăm și la Sofia, nu mergem în excursie la Sofia. Trebuie să știți că ceea ce au realizat acești jucători în actualul sezon este incredibil. Vorbim despre o echipă, Energia, care acum câțiva ani juca în liga a doua, sezonul trecut a câștigat Cupa României, iar acum este la un pas de a trece în Last 16 EuroChallenge”, a declarat Constantinides.

    Sunt în criză

    Gorjenii nu traversează chiar cea mai bună perioadă, ultimul meci, cel pierdut la Cluj la o diferență de 20 de puncte fiind un semnal de alarmă. „Este o nelămurire pentru mine cum s-a abordat meciul de la Cluj și cred că evoluția slabă se datorează unui cumul de factori, deplasări lungi, oboseala, dar și automulțumirea în urma rezultatelor din competiția europeană. Cred că dușul rece pe care l-am primit la Cluj ne va trezi la realitate și în continuare evoluția va fi cea cu care ne-a obișnuit Urmează o perioadă destul de grea din punct de vedere a frecvenței în care vom juca la care se adaugă deplasări mai lungi mai grele decât cele de până acum”, a mai spus Cumpănașu.

    Susținuți de fani

    La meciul de la Sofia, echipa gorjeană va fi susținută frenetic de o galerie de circa 80 de persoane. Clubul Energia a organizat excursie la Sofia, plecarea din Târgu-Jiu fiind programată în această dimineață de la ora 9.00 de la Sala Sporturilor. Astfel, cei 80 de fani vor susține echipa din tribunele sălii de la Sofia, acolo unde la cele două meciuri jucate în EuroChallenge de Lukoil asistența a fost extrem de redusă.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: