spot_img
17.5 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 17, 2024
Altele
    AcasăNews AlertVizită de grad zero la Târgu-Jiu

    Vizită de grad zero la Târgu-Jiu

    Horaţiu Gorun: „E o onoare să-l avem pe marele Vlade Divac printre noi”

    Indiscutabil, între baschetul românesc şi cel sârbesc există o diferenţă uriaşă. De aceea, venirea unui fost jucător sârb care a evoluat în cel mai tare campionat al lumii, NBA nu poate fi un eveniment care e trecut cu vederea. Vlade Divac va veni la Târgu-Jiu, iar oltenii se pregătesc ca şederea vedetei din baschet să fie cât mai plăcută. Cu siguranţă, venirea acestui mare baschetbalist în Târgu Jiu este evenimentul lunii în Gorj.

    Star Camp la Târgu-Jiu

    În perioada 1-7 august în Târgu-Jiu va avea loc un camp de pregătire de baschet pentru copii născuţi între 1995 şi 2002. Un fel de cantonament în care şase antrenori sârbi vor face pregătire cu 40 de copii români. Aceştia din urmă au plătit şi o taxă de 50 de euro, absolut normală pentru un astfel de eveniment. Totuşi, copii nu vor rămâne cu banii daţi de pomană pentru că în afara experienţei şi antrenamentelor făcute cu tehnicieni sârbi vor primi şi cadouri. Astfel, fiecare copil participant va primi un rând de echipament de baschet compus din şort, maiou şi tricou, un alt tricou inscripţionat cu denumirea campului dar şi un tricoul original din partea lui Vlade Divac cu autograful acestuia. „50 de euro nu mi se pare o taxă mare. Păi numai ceea ce primesc copii valorează mult mai mult”, a comentat unul din organizatorii de la Direcţia de Tineret şi Sport, Robert Doicaru.

    Programul campului e simplu. De luni se va intra în pregătire, câte două antrenamente pe zi, vizionări de meciuri şi antrenamente în care antrenorii sârbi vor explica procedeele tehnico tactice. În plus, miercuri şi joi, la antrenamentele copiilor va participa şi Vlade Divac. Acesta, va lua rolul profesorului joi dimineaţa când va coordona antrenamentele copiilor. „E super acţiunea, vă daţi seama ce experienţă pentru copii! Să vină Vlade Divac şi să-i antreneze!”, mai spune Doicaru.

    Nu s-au cheltuit bani publici

    Venirea lui Vlade Divac la Târgu-Jiu este un moment unic. Aşa se face că cei de la Direcţia de Tineret şi Sport Gorj sunt atenţi în toate detaliile. „Sperăm să reuşească această acţiune. E un camp, dar emoţiile mari le avem pentru venirea lui Divac. Suntem siguri că ne vom descurca”, mai spune şeful de la Sport, Horaţiu Gorun. Acesta completează. „Pentru prima dată sportivul de talie mondială Vlade Divac va veni în România. În baza parteneriatului pe care îl avem cu cei de la Niş am reuşit să organizăm acest camp. Pentru judeţul nostru este un eveniment deosebit. Star Camp 2011 reprezintă un real interes pentru copii, deja avem 40 de copii înscrişi. Şase antrenori din Serbia o să vină pentru o săptămână să predea baschetul la Târgu Jiu. Această acţiune este o modalitate de promovare a baschetului de echipă. Sunt de principiu să facem că la datul cu părerea suntem campioni. Costuri sunt ridicate, însă cei şase antrenori trebuie plătiţi. Nici un ban public nu va fi cheltuit, doar ce facem rost din sponsorizări. Cu totul acţiunea nu costă mai mult de 5.000 de euro. Se pot face lucruri frumoase cu bani puţin atunci când pui suflet”, a spus Horaţiu Gorun.

    În seara zilei de 3 august, la Casa Danielescu acolo unde va fi cazat Divac va fi organizat un dineu special. Deja oamenii de afaceri şi oficialităţile au fost invitate pentru a participa la licitaţia în scop caritabil. „Divac va pune la bătaie vreo 30 de tricouri în care a jucat la LA Lakers în NBA. La va scoate la licitaţie, iar banii strânşi vor fi oferiţi copiilor orfani din Serbia. La această acţiune îl aşteptăm şi pe gorjeanul nostru, Claudiu Fometescu dar şi pe Virgil Stănescu”, a încheiat Doicaru.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: