spot_img
15.1 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
    AcasăNews AlertVrea fotbaliști crescuți la CSM Târgu Jiu. “Pot deveni jucătorii unor altor...

    Vrea fotbaliști crescuți la CSM Târgu Jiu. “Pot deveni jucătorii unor altor echipe de seniori dacă ne înțelegem în privința sumelor de transfer”

    Clubul Sportiv Municipal Târgu Jiu va funcționa cu șapte grupe de fotbal. Oficialii susțin că au în plan să modeleze copii cu vârsta între 7 și 14 ani și chiar să pună bazele unei echipe care să activeze în Liga Națională. Toate acestea vor fi posibile imediat ce Primăria Târgu Jiu va renunța la calitatea de membru în Acționariatul Clubului Pandurii Târgu Jiu.

    Primăria Târgu Jiu este la un pas să renunțe definitiv la calitatea de membru în Acționariatul Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Primarul susține că decizia vine ca urmare a înființării unei secții de fotbal în cadrul Clubului Sportiv Municipal Târgu Jiu. “În ședința de Consiliu Local de săptămâna viitoare pregătim un proiect de hotărâre prin care ne vom retrage din asocierea de la Pandurii Lignitul Târgu Jiu, determinat de afilierea CSM la FRF și înființarea grupelor de copii și juniori. Pentru anul competițional viitor, înființăm grupe de copii și juniori până la vârsta de 14 ani. Așa am stabilit cu Robert Bălăeț, directorul CSM. Va exista o ciclicitate, adică mergem cu ei până la 18 ani, iar apoi ei pot deveni jucătorii unor altor echipe de seniori, sau chiar mai devreme, dacă ne înțelegem în privința sumelor de transfer. În anul 2022, odată cu creșterea generației de 15-16 ani, vom înscrie o echipă în Liga a IV-a, adică în Liga Județeană, pentru a putea folosi o parte dintre jucători în competițiile de pe teren cu suprafață normală. De aceea propun, și sper să primesc și votul consilierilor locali, retragerea de la Clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Oricum, de trei ani de zile, din 2017 până în 2020, nici nu i-am ajutat, nici nu i-am încurcat prea mult”,  a transmis primarul Municipiului Târgu Jiu.

    Terenuri de sport

    Sportivii CSM Târgu Jiu vor avea la dispoziție terenuri proprii de joc. “Așa cum am mai precizat, pregătim un proiect pentru amenajarea a patru terenuri de fotbal, trei de antrenament și unul mare, în zona Narciselor, strict pentru CSM și pentru grupele de copii de anul viitor. Eu consider că asta este cea mai bună soluție în acest moment, să facem în așa fel încât să creăm condițiile optime pentru copiii din municipiul Târgu Jiu și nu numai. Mi-aș dori să se facă o selecție mult mai largă iar, la un moment dat, să putem construi o academie de fotbal la Târgu Jiu. Ne dorim o pepinieră pentru fotbalul național și poate chiar internațional. Asta este gândirea noastră. Avem o discuție și în ceea ce privește preluarea de către CSM a hotelului din incinta actualului Complex Sportiv Municipal. Avem deja o echipă de Ligă națională și este clar că nu putem să funcționăm și să activăm doar cu jucători din Târgu Jiu, cară să își poată asigura cazarea. Sunt și jucători veniți din altă parte. Avem și o echipă de handbal care eu cred că va promova în Liga națională. Atunci, o parte din camerele pe care le avem astăzi la hotel, ca să nu mai plătim chirii pentru apartamente sau garsoniere în Târgu Jiu, le vom aloca sportivilor de la CSM”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: