spot_img
24.8 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 16, 2024
Altele
    AcasăNews Alert"Vreau să dau goluri şi să mergem în cupele europene"

    „Vreau să dau goluri şi să mergem în cupele europene”

    Lituanianul pandurilor mai spune: „Nu mă gândesc la vreun transfer în altă parte”

    Deividas Matulevicius a absentat o bună perioadă în sezonul trecut, iar antrenorul de atunci al pandurilor, Cristi Pustai de fiecare dată se plângea că nu poate miza pe vârful lituanian. Între timp, Pustai i-a lăsat locul lui Grigoraş, iar Matulevicius a revenit pe teren unde toată suflarea pandurilor speră să dea randament maxim. Cât despre planurile atacantului lituanian acestea sunt clare, vrea să dea multe goluri şi să joace din nou în cupele europene cu Pandurii.

    Atacantul cere concurenţă

    De ieri, Pandurii se află la Sibiu în primul cantonament al verii. Un stagiu de pregătire în care se va pune accent doar pe acumularea fizică, şi cam atât. „Am venit să începem pregătirea pentru noul sezon şi aşteptăm să vedem ce va fi. Sunt antrenamente grele, cele fizice, dar asta e, trebuie să ne pregătim cât mai bine. Eu din punct de vedere medical nu mai am probleme, genunchiul este bine, iar la fizic mai lucrăm”, spune Deividas Matulevicius. Acesta, la fel ca mulţi alţii, aşteaptă şi întăriri pentru echipa olteană, chiar şi în atac acolo unde lituanianul este singurul atacant apt. „ E normal să mai apară şi alţi atacanţi, nu putem sta cu un singur atacant. În plus, concurenţa este ceva normal la orice echipă, aşa că trebuie să vină şi un alt atacant”, spune Matulevicius.

    Vrea să confirme la Pandurii

    Grigoraş îşi pune mari speranţe în Matulevicius pentru campionatul viitor, ba chiar şi atacantul are pretenţii de la el pentru sezonul viitor. „Vreau să fac un sezon bun cu echipa, să mergem din nou în Europa League şi să dau goluri, asta e important pentru un atacant”, spune Matulevicius. Cât despre planurile în vederea unui transfer, lituanianul susţine că nu urmăreşte să plece de la Pandurii. „Nu mă gândesc acum la un transfer, eu sunt jucător al pandurilor, nu ştiu nimic despre vreun transfer, vom vedea…”, a mai declarat Matulevicius.

    Surprins de sistem

    Întrebat ce părere are de noul sistem competiţional din Liga 1, atacantul lituanian habar nu avea că la finalul anului care va veni vor retrograda şase echipe şi că Liga 1 va ajunge într-un format de 14 echipe. „Pică şase echipe în acest an?… Nu ştiu, dacă au luat această decizie, cred că e bine. O să vedem. Oricum, noi nu jucăm pentru evitarea retrogradării, aşa că nu ne interesează, noi ne gândim la cupe europene”, a mai punctat Matulevicius.

    Zece goluri anul trecut

    În ediţia trecută de campionat, Deividas Matulevicius şi-a trecut numele pe lista marcatorilor de zece ori, nouă reuşite fiind în Liga 1 şi un altul în cupele europene. În total, Matulevicius a jucat în 27 de partide pentru Pandurii în ediţia precedentă, ratând o bună parte din jocuri din cauza problemelor medicale. În cele 2.089 de minute pe care le-a jucat pentru Pandurii în Liga 1, cupe europene şi Cupa României, Matulevicius a oferit şi trei pase de gol pentru coechipierii săi, aşa că a fost o piesă de bază în echipa olteană în meciurile care a evoluat.

    Ofertat şi accidentat

    Ţinut pe tuşă o bună bucată de timp din cauza problemelor medicale, în iarnă, oficialii de la Pandurii au avut o ofertă pentru atacantul lituanian. „A existat un interes pentru el din partea unei echipe, însă tranzacţia nu s-a făcut. Sunt sigur că dacă Matulevicius va prinde meciuri bune în toamnă, atunci la iarnă vom avea din nou oferte pe adresa lui”, a comentat Eugen Pârvulescu, preşedinte executiv al pandurilor.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: