Acasa / Actualitate / Aparegio a achiziţionat echipamente de trei milioane de lei

Aparegio a achiziţionat echipamente de trei milioane de lei

Operatorul regional Aparegio, a achiziţionat echipamente mobile, destinate inspecţiei şi curăţării reţelelor de canalizare, în valoare de aproximativ trei milioane de lei. Potrivit directorului Ion Popescu, aceşti bani vin de la Uniunea Europeană, atraşi de la Fondul de Coeziune.

Anul 2010 a fost anul proiectelor şi se pare municipiul Târgu-Jiu a ştiut să profite din plin de acest lucru. Mai mult decât atât, anul 2010 a fost anul investiţiilor, un an în care s-au pus bazele modernităţii prin reabilitarea străzilor, achiziţionarea unor echipamente performante, dar şi prin modernizarea diferitelor servicii din cadrul instituţiilor publice. „Contractul vizează achiziţia de echipamente mobile pentru inspecţia şi curăţarea canalelor, constând într-un sistem CCTV-sistem de televiziune cu circuit închis-de inspecţie video a conductelor de canalizare şi o autoutilitară pentru curăţarea şi spălarea cu presiune înaltă a conductelor de canalizare. Aceste echipamente moderne vor permite efectuarea de operaţiuni de inspectare a canalelor şi înregistrare a rezultatelor inspecţiei şi de lucrări de curăţare, drenare şi golire a reţelelor de canalizare”, a spus Ion Popescu, directorul Aparegio. Echipamentul de inspecţie a canalelor este destinat verificării canalelor, având o cameră CCTV cu deplasare completă pe verticală şi orizontală, monitor pentru vizionare şi ghidare, sistem de iluminare şi un vehicul telecomandat, care este capabil să tracteze setul de cameră şi lumini împreună cu cablul pe o distanţă de până la 300 m. Potrivit conducerii instituţiei, „echipamentul pentru curăţarea canalelor constă într-o autoutilitară care permite curăţarea, drenarea şi golirea reţelelor de canalizare. Operaţia de spălare/curăţare se face sub presiune înaltă. Echipamentul este compus din: cisternă cu o capacitate totala de 12 mc, pompă de curăţare cu înaltă presiune cu un debit de 270 l/minut, la o presiune de 170 bar şi capacitate de absorbţie de 720 ma/h, dar şi un tambur pentru spălare. Avantajele utilizării unor astfel de echipamente vor consta în asigurarea unui management eficient al mentenanţei sistemului de canalizare şi reducerea infiltraţiilor şi exfiltraţiilor în şi din sistemul de canalizare”, a adăugat Popescu.

Valoarea proiectului, aproximativ trei milioane de lei

Valoarea proiectului, prin care s-au achiziţionat aceste echipamente performante, are o valoare totală de 2.798.595 lei, fără TVA. „Contractul a fost atribuit în urma unei licitaţii publice deschise, cu respectarea prevederilor legislaţiei româneşti în domeniu, consorţiului de firme asociaţia SC EURITEH SRL şi SC LEADER ECO SRL şi are o valoare totală 2.798.595 lei, fără TVA. Durata de execuţie a contractului este de 9 de luni”, a precizat beneficiarul direct al investiţiei, directorul Aparegio. De menţionat este faptul că acest contract de achiziţie face parte din proiectul major de investiţii „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în judeţul Gorj”, cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene şi derulat de Aparegio Gorj în perioada 2008-2013. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 311.029.194 lei fără TVA, iar lucrările de investiţii vizează reabilitarea, modernizarea si extinderea infrastructurii de tratare şi distribuţie a apei potabile şi respectiv de colectare şi epurare a apelor uzate din întreaga arie deservită de Aparegio Gorj, în judeţul Gorj.

Un comentariu

  1. ALLLLOOOOOOOOO D-lor de la asa zisa APA REGIIIIOOOO cand aveti de gand sa faceti ceva si pentru apa de la BUMBESTI-JIU stiti doar sa intindeti mana sa luati bani nimic nu faceti pentru inbunatatirea calitati APEI. Sa va dea dzeu sa aveti parte de bolile care provin din apa asta de calitate pe care o gestionati voi la BUMBESTI -JIU nimic nu faceti pentru imbunatatirea calitati apei stiti numai BANI,BANIsi iarBANI sa aveti parte de bani multi sa va fie aruncati pe la trei intersecti RUSINE SA VA FIE.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*