Acasa / Actualitate / Călinoiu a fost învestit a treia oară în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj

Călinoiu a fost învestit a treia oară în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj

Ion Călinoiu a depus ieri jurământul pentru cel de-al treilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj. La eveniment au participat toţi angajaţii din aparatul instituţiei, directori aflaţi în subordine, autorităţile locale, dar şi câţiva primari USL. Vizibil emoţionat, Călinoiu a declarat că se simte mândru că poate reprezenta Gorjul aşa cum se cuvine şi că speră la cât mai multe proiecte pentru judeţul care l-a ales.

Social-democratul Ion Călinoiu a depus jurământul pentru cel de-al treilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj. Călinoiu a fost învestit în funcţie în prezenţa prefectului, preşedintelui Tribunalului Gorj, dar şi în faţa directorilor aflaţi în subordine şi a câtorva primari USL. Şedinţa a debutat, aşa cum era firesc cu citirea ordinului de numire în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj de către preşedintele Tribunalului Gorj, Florin Encescu. „Tribunalul Gorj Secţia 1 Civilă nr 4 din data de 20 iunie 2012, în numele legii a hotărât admiterea cererii formulate de preşedintele Biroului de Circumscripţie Electorală nr 20 Gorj şi a dispus validarea mandatului preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj din circumscripţia electorală nr 20, sentinţă pronunţată în şedinţa publică din 20 iunie la Tribunalul Gorj”. Momentul rostirii jurământului a fost unul presărat cu emoţii, şi asta, aşa cum a declarat preşedintele Consiliului Judeţean s-a datorat responsabilităţii mare pe care o are faţă de cetăţenii care l-au votat să le reprezinte interesele. „Subsemnatul Călinoiu Ion, preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, în conformitate cu prevederile legale, depun următorul jurământul: Jur să respect constituţia şi legile ţării şi să fac cu bună credinţă tot ce stă în puterea mea pentru binele locuitorilor judeţului Gorj. Aşa să îmi ajute Dumnezeu!”, a jurat Călinoiu.

Călinoiu vrea o echipă dinamică

Ion Călinoiu speră ca împreună cu cei doi vicepreşedinţi, Ciprian Florescu şi Mădălina Ciolocoi, să facă o echipă dinamică. „Vă mulţumesc că sunteţi astăzi (nr 25 iunie) alături de mine la acest eveniment şi vă mărturisesc sincer că solemnitatea depunerii jurământului pentru mine are o încărcătură emoţională maximă, bineînţeles având la bază şi responsabilitatea graduală pe care mi-o asum la al treilea mandat. Aşa cum vă spuneam emoţiile sunt aceleaşi, rezultatul alegerilor cu bunăvoinţa gorjenilor a fost iarăşi în favoarea mea şi cred că actul administrativ pe care l-am realizat împreună cu echipa de consilieri judeţeni, din aparatul Consiliul Judeţean Gorj, cu echipele din unităţile subordonate şi cu administraţia publică locală şi cu serviciile deconcentrate. Vreau să le mulţumesc tuturor gorjenilor care m-au votat şi care nu m-au votat şi să îi asigur că voi fi un om de echipă şi care voi fi în slujba cetăţeanului şi în slujba oamenilor din Gorj. Sunt conştient, în continuare este un an în care trebuie să depăşim cu bine alegerile din toamnă, avem de realizat tot ce e bine pentru judeţul Gorj. Ne dorim cu toţii ca prezentul să constituie fundamentul consolidării unui viitor mai bun. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, s-a adresat Călinoiu colegilor prezenţi în sală.

Mihai Pistol, preşedintele Biroului Electoral Judeţean i-a înmânat preşedintelui Consiliului Judeţean certificatul doveditor al alegerilor, după care Ion Călinoiu a fost felicitat de către colegul său de partid Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu. „În primul rând ţin să vă mulţumesc tuturor celor prezenţi în această sală. Asistăm împreună la depunerea jurământului de către domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu. Mă bucur foarte mult ca om, ca prieten, al domnului Ion Călinoiu, dar mă bucur foarte mult ca primar al municipiului Târgu-Jiu, pentru că împreună şi alături de omul Ion Călinoiu am reuşit să promovăm foarte multe proiecte şi programe şi să avem o echipă foarte închegată, o echipă care a funcţionat foarte bine pentru judeţul Gorj. Sunt sigur că împreună vom reuşi să rezolvăm foarte multe probleme pe care le are judeţul la ora actuală”, a spus Florin Cârciumaru, edilul municipiului Târgu-Jiu.

Andrei: Mi-aş dori să îi mai învestesc încă o dată în funcţie, peste patru ani

Reprezentanţii Universităţii „Constantin Brâncuşi” Târgu-Jiu i-au transmis lui Ion Călinoiu câteva cuvinte de încurajare şi sprijin în noul mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj. Moise Bojincă, rectorul UCB Târgu-Jiu, speră într-o nouă colaborare între Călinoiu şi lumea academică din judeţ. „În numele instituţiei academice, a Universităţii « Constantin Brâncuşi », îl felicităm pe domnul preşedinte Călinoiu şi să îl rugăm să fie, ca şi până acum, alături de universitate, împreună cu întreaga administraţie locală, şi să ducem mai departe acel ideal comun al gorjenilor, legat de Constantin Brâncuşi”, a declarat Marius Bojincă. Prefectul Gorjului, Liviu Andrei, a ţinut să ia ultimul cuvânt, declarând faptul că şi-ar dori, ca şi peste patru ani, să îi mai învestească în funcţii pe Călinoiu şi Cârciumaru. „Mă adresez amicului Călinoiu, pe care îl cunosc de 30 şi de ani. A avut un parcurs pe care îl ştiţi cu toţii şi va trebui să fie mult mai responsabil, pentru că cetatea şi judeţul va trebui să meargă cu paşi repezi înainte. Va trebui să îşi gestioneze echipa aşa cum a ştiu să o facă şi în mandatul trecut. Are o misiune destul de grea aşa cum i-am spus şi primarului municipiului Târgu-Jiu, care eu ca cetăţean al acestui judeţ, mi le doresc să fie cât mai multe, ca oamenii să aibă cuvinte de laudă. Îl felicit pentru rezultatul din 10 iunie şi îi spun cu responsabilitate, aşa cum i-am spus-o şi primarului, că mi-aş dori să îi mai învestesc încă o dată în funcţie, peste patru ani. Aşa să îmi ajute Dumnezeu!”, a spus prefectul la finalul şedinţei. Tot în această săptămână, cel mai probabil joi, prefectul judeţului va valida mandatele consilierilor judeţeni.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*