Acasa / Actualitate / Călinoiu, preocupat de reabilitarea DN 66

Deşi nu e drum judeţean,

Călinoiu, preocupat de reabilitarea DN 66

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, se implică din nou pentru reabilitarea DN66 Rovinari-Bumbeşti-Jiu, deşi acest tronson nu este drum judeţean aflat în administrarea Consiliului Judeţean. Ion Călinoiu speră ca noul ministru al Transporturilor să organizeze cât mai repede o nouă licitaţie de achiziţie pentru reabilitarea drumului Rovinari-Bumbeşti-Jiu, astfel încât, covorul astfaltic să fie turnat până la venirea iernii.

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a reluat demersurile către Ministerul Transporturilor în ceea ce priveşte reluarea lucrărilor de modernizare a Drumului Naţional 66 pe tronsonul Rovinari- Bumbeşti-Jiu. Ion Călinoiu s-a întâlnit cu noul ministru al Transporturilor şi l-a informat pe acesta despre starea dezastruoasă în care se află DN 66 Rovinari-Bumbeşti-Jiu, dar şi despre atitudinea conducerii Companiei Naţionale de Drumuri şi a firmei care a început lucrările de modernizare. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a anunţat că după discuţiile purtate cu noul ministru al Transporturilor, Compania Naţională de Drumuri va relua procedura de achiziţie privind reabilitarea DN 66. „Contractul era reziliat cu firma din Ungaria la CNADNR, caietul de sarcini era realizat, dar ţinut în sertar la prăfuit. Noul ministru i-a dat sarcină şefei de la Companie să fie depus caietul de sarcini la Autoritatea Naţională de Achiziţii pentru a redeschide procedura de achiziţie de modernizare a drumului rămas nemodernizat de acum trei ani”, a declarat Ion Călinoiu, şeful administraţiei publice judeţene.

Guvernul PD-L, de vină

Nu este pentru prima dată când Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, se implică în rezolvarea problemei care a dus la sistarea modernizării DN 66 Rovinari- Bumbeşti Jiu. Deşi drumul nu se află în administrarea Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu a solicitat continuarea lucrărilor chiar şi pe vremea Guvernului PD-L, însă, atunci ministrul a refuzat să clarifice situaţia de pe DN 66. Călinoiu este convins, acum, că noul premier Victor Ponta împreună cu noul ministru al Transporturilor şi conducerea Companiei Naţionale de Drumuri vor urgenta organizarea din nou a licitaţiei privind reabilitarea DN 66 Rovinari- Bumbeşti-Jiu. „Am făcut astfel de demersuri şi în perioada guvernării PD-L, când au fost miniştri Radu Berceanu şi Anca Boagiu, chiar şi către fostul premier Emil Boc am făcut demersuri când a venit la Târgu-Jiu, dar degeaba. Aceştia erau strânşi legaţi de Coaliţia PD-L-UMDR şi nu dorea nimeni rezilierea contractului cu firma din Ungaria care şi-a bătut joc de noi cu acest drum. Societatea respectivă care trebuia să modernizeze drumul nu a putut nici măcar să justifice pe ce a cheltuit avansul de 3-4 milioane de euro de la Compania Naţională de Drumuri. Acum, noi cu ajutorul premierului Victor Ponta vrem să grăbim procedura de achiziţie pentru lucrările pe DN66 Rovinari-Sadu să înceapă la toamnă”, a dat asigurări Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

2 comentarii

  1. O mizerie de articol si un adevarat exemplu de pupincurism. Cum poti sa redai in astfel de termeni “implicarea” lui Calinoiu in rezolvarea problemei legata de starea DN 66, cand este evident ca nici-un oficial al Gorjului nu s-a implicat in aceasta problema. Drumul respectiv este in administrarea Companiei Nationale de Drumuri, iar raspunderea pentru starea acestuia evident apartine celor de la Guvern, insa Presedintele Consiliului Judetean si Prefectul Judetului – Liviu Andrei merita nota 2 la capitolul implicare si loby pentru rezolvarea acestei probleme. Intrebarea este : a iesit Calinoiu in presa sa se ia de piept cu cei care tineau documentatia in sertar si sa-i demaste public, pana in momentul de fata . Evident ca nu. Acum o face doar pentru ca este campanie electorala si spera sa mai incurce Gorjul, din postura de Presedinte al Consiliului Judetean, inca 4 ani.  Romaniiiiiiiii treziti-va…… Spuneti nu unor candidati care si-au dovedit incompetenta. Decat sa ma votati o astfel de persoana mai bine nu va duceti la vot…  Starea Gorjului este cat de cat mentinuta la un nivel economic acceptabil datorita Complexurilor Energetice de pe raza Judetului, nu datorita implicarii extraordinare a oamenilor politici care conduc destinele acestui judet. DE cand este Calinoiu la carma judetului (un veritabil inlocuitor al lui Mischie), in Gorj nu s-a mai facut nici-o investitie notabila. De asemenea Prefectul Judetului Gorj, care are calitatea de reprezentant al Guvernului in teritoriu, doarme in biroul statului in loc sa puna in discutiile saptamanale pe care le are cu Guvernul , problematica Drmului National 66 si nu numai…  Conducerea Judetului Gorj este pe mana unor parveniti fara influenta politica, care sunt mentinuti in aceste functii datorita modului in care lustruiesc pantofii celor de la centru. Cat priveste pe cei care-i mentin in astfel de functii pe cei de la Gorj, un singur lucru poate fii spus… cum e turcul si pistolul…

  2. S-a implicat in ce? De cat timp e tronsonul Tg-Jiu – Sadu in lucru?  Ce au facut in cei aproape 10 ani decat s-a inrautatit starea drumului? Si mai si e una din putinele legaturi spre centrul tarii…
    Sa va fie rusine nesimtitilor! Nu va mai saturati o data…  

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*