spot_img
16.5 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăActualitateCondescu, între sindicat, sport şi CEO

    Condescu, între sindicat, sport şi CEO

    După doi ani de absenţă în viaţa publică, fostul lider al minerilor şi energeticienilor, Marin Condescu, a revenit, alegând să vorbească la Radio Omega despre problemele sale penale pentru care încă este judecat, dar şi despre situaţia în care a ajuns Complexul Energetic Oltenia, greve, mitinguri şi sistarea finanţării pentru clubul de fotbal.

    condescu

    În cadrul emisiunii „Ora de Ştiri” difuzată de Radio Omega, Marin Condescu a spus că, în ultimii doi ani, şi-a auto-impus să tacă din cauza „bănuielilor” de la Pandurii Târgu-Jiu pentru care a fost reţinut 24 de ore, în noiembrie 2013 şi judecat în prezent. Condescu afirmă că, în prezent, în CEO se dă „ultima zvâcnire spre insolveţă sau faliment”. Condescu a ezitat să spună dacă este bine sau rău în condiţiile în care sediul se va muta la Bucureşti, el amintind de fapt că bine ar fi fost ca sediul social să fi rămas la Turceni, şi nu mutat la Târgu-Jiu. „În hotărârea de înfiinţare a CEO, sediul era trecut la Bucureşti, dar am reuşit să-l oprim la Turceni. Din punct de vedere economic şi strategic, este cel mai bun sediu. Acum, cei care s-au gândit din motive meschine să mute sediul la Târgu-Jiu pentru ca specialiştii de la Craiova să nu mai poată să facă naveta, Călinoiu, Ponta şi Ciurel au gândit-o, dar împotriva raţionamentului economic. Prin mutarea sediului la Târgu-Jiu au crescut cheltuielile. Acum ne-a apucat un patriotism local…domnule, pe gorjeni îi conduce la Consiliul Judeţean un vâlcean. Nu am război cu Călinoiu, numai ideea de a conduce şi a fi meschin. Agitaţia aia pe care o produc cei care profit de pe urma sistemului, profită toţi cei care vând energia din Complex”, a comentat Condescu.

    Ciobotărică, omul providenţial

    Liderul sindical Marin Condescu a anunţat că are mare încredere în managerul interimar, Laurenţiu Ciobotărică. „A venit pentru mine omul providenţial, domnul Ciobotărică, care a pus capăt acestui cult, care trebuie să-i acordăm încrederea necesară, pentru că, cel puţin, intenţia lui este bună. Trebuie să-l ajutăm pe domnul Ciobotărică. Presiunile şi asupra lui sunt fantastice. Sper ca domnul Ciobotărică să nu facă aceeaşi greşeală, cum a făcut-o Ciurel, împărţind pe clase, sexe şi apartenenţe politice specialiştii care sunt în zona respectivă. Sunt convinşi că au fost specialişti pe vremea lui Ciurel care au fost puşi să execute politică care nu era a lor, dar, erau la locul de muncă şi aveau un şef. Acum nu spun că tot ce a fost pe timpul lui Ciurel trebuie să-l dai la o parte, fără să analizezi. Ciobotărică este omul care a pus punct unei perioade întunecate şi trebuie să-i dăm credibilitate. Este acuzat de foarte multe lucruri. PSD organizează miting împotriva lui, nu că e vorba de sediu. Se aruncă cu sediul, cu sporul de noapte, erau lucruri care se îndreaptă. Ne repezim pe lucruri mărunte şi uităm esenţialul”, a declarat Condescu, acesta transmiţându-i totodată lui Ciobotărică să numească un alt om care să se ocupe de relaţia cu sindicatele.

    Împotriva grevei

    Marin Condescu a dezaprobat modul de protest al liderilor sindicali din SMEO pentru salvarea sediului CEO. „Eu nu sunt de acord cu greva foamei făcută de liderii de sindicat. Greva foamei o face un om care nu are niciun fel de sprijin, se urcă pe macara…pentru că tu ca şi şef te expui la o grevă care va lăsa urmări în sănătatea ta, înseamnă că nu te mai sprijină nimeni în spate. Ai alte posibilităţi decât a apela la această ultimă formă “, a spus Condescu despre greviştii din SMEO care au recurs la înfometare pentru ca sediul CEO să rămână la Târgu Jiu.

    Despre concedieri

    Condescu a vorbit şi despre cele 3.000 de disponibilizări anunţate în acest an de administraţie şi i-a trasat managerului Ciobotărică anumite sfaturi. „Una din greşelile pe care le face domnul Ciobotărică, este să stabilească un anumit număr de bani pe care vrea să îi dea la cei care pleacă voluntari. Acesta program nu va fi aprobat de Ministerul Muncii, a vorbit cu doamna secretar de stat, fiindcă o disponibilizare haotică nu-şi mai are rostul. Voi avea întâlniri cu domnul Ciobotărică în perioada imediat următoare”, a mai spus Condescu după ce a amintit că pe timpul său, minerii concediaţi luau plăţi compensatorii în valoare de 400-500 de milioane de lei vechi.

    Nu mai sunt bani

    Fostul preşedinte al Pandurilor, Marin Condescu, a precizat că CEO, în momentul de faţă nu mai poate da bani la clubul de fotbal, însă, acţionarii pot găsi soluţii pentru salvarea Pandurilor. „În aceste momente, clubul Pandurii are nevoie de o susţinere financiară, alta decât cea a căror susţin acum activitatea. Fără Complexul Energetic Oltenia nu mai există absolut nimic de la viaţa economică, socială şi sport, dar, într-adevăr, există o perioadă de incertitudine, nu conta se schimba clasa politică, venea un alt guvern, un alt ministru care avea o anumită viziune, eu vă spun că, în acest moment, directorul general Ciobotărică, chiar dacă ar vrea sau ar fi un fan înfocat sau ar vrea să facă acest lucru, nu poate. Atunci, soluţia este ca unul din membrii GA, sau preşedintele clubului, va găsi pe cineva să gireze, trebuie să facă un împrumut, care, într-adevăr, imprimă şi anumite riscuri care trebuie să ţi le asumi şi care, de bună credinţă ar trebui să fie şi membrii care fac parte din AGA, dar fără un împrumut de cel puţin 2,5 -3 milioane de euro nu vo depăşi acest lucru şi vor începe depunctările fiindcă, jucătorii având restanţe şi cu toţi care îşi desfăşoară activitatea, Federaţia va interveni şi vom păţi ce a păţit CFR Cluj, Petrolul care au început anul cu depunctări masive. Eu, din punctul meu de vedere, cred că trebuie toţi să stăm la masă, să găsim soluţii, dar fără să facem presiuni asupra lui Ciobotărică, fiindcă omul nu poate să intre nici pe mâna DNA şi nici să facă dincolo de ceea ce e convins la ora actuală ministrul Energiei”, a declarat Condescu despre situaţia de la Pandurii, după ce, ca reprezentant al USMO în AGA Clubului, a încercat de două ori să convoace acţionarii, însă, nu a reuşit.

    Sarcinile lui Condescu

    Întrebat de moderatorul emisiunii „Ora de Ştiri” de la Radio în ce domeniu se va implica de acum înainte, sport, sindicate, administraţie sau politică, Condescu a evitat să dea un răspuns concret, lăsând să se înţeleagă faptul că doreşte să se implice în toate. „Sportul este o anexă pe care nu trebuie să o neglijăm, fiind în legătură cu comunitatea, dar, dacă nu va fi CEO, nu va mai fi nimic. Sarcina mea principală este atât de mare şi pentru Complexul Energetic Oltenia şi pentru restul mineritului care are probleme la nivel naţional”, a mai spus Condescu despre viitorul său. În mai 2014, fostul şef al Pandurilor, Marin Condescu, şi adjunctul acestuia, Viorel Temelescu, au fost trimişi în judecată. Dosarul celor doi a fost trimis la Tribunalul Olt. Sindicalistul Condescu este acuzat de înşelăciune, delapidare, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

    Procurorii au stabilit că, prin împrumuturi bancare, şi-ar fi însuşit în interes personal sume de bani care totalizate depăşesc 2.600.000 lei şi ar fi prejudiciat în acest mod interesele patrimoniale ale Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, pe care l-a administrat. Viorel Temelescu, fostul vicepreşedinte al Clubului Pandurii Târgu-Jiu, este acuzat de complicitate la înşelăciune şi uz de fals.

    Te-ar mai putea interesa

    2 COMENTARII

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: