spot_img
8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 27, 2024
Altele
    AcasăActualitateUn tânăr din Gorj, admis la Inginerie Aerospaţială! Ocupă locul 11 din...

    Un tânăr din Gorj, admis la Inginerie Aerospaţială! Ocupă locul 11 din peste 200 de tineri!

    Alex Ciocan2Alexandru Ciocan, un tânăr din judeţul Gorj, a fost admis la Facultatea de Inginerie Aerospaţială Bucureşti, dorind să ajungă în viitor să lucreze pentru unul dintre cei mai mari producători din domeniul aerospaţial. Adolescentul s-a clasat pe locul 11 dintr-un număr de 219 elevi, rezultatul fiind remarcabil.

    Şi-a dorit să studieze Astronomie

    Tânărul susţine că încă de mic a dezvoltat pasiuni pentru literatura, muzica, limba engleză, astronomia și, desigur, aviația. Când a ajuns la liceu şi-a dat seama ce carieră vrea să urmeze, iar prin perseverenţă a făcut primul pas, acela de a fi admis la facultate. „Decizia finală de a urma cursurile Facultății de Inginerie Aerospațială am luat-o în clasa a XI-a, după ce am analizat alte eventuale opțiuni favorabile pentru mine. Dorința mea inițială a fost să urmez o facultate de astronomie, însă după câteva căutări am aflat că nu există o astfel de facultate în România, și cum eu nu am dorit să urmez cursurile facultății într-o altă țară, am renunțat la această idee. În scurt timp, am fost atras de ideea de a deveni pilot comercial și am devenit pasionat de aviație, industria aeronautică și spațială, acest fapt fiind potențat și de pasiunea mea deja existentă pentru astronomie. Dar deoarece costurile pentru obținerea unei licențe de pilot comercial sunt destul de ridicate, am căutat o alternativă care să mă mențină în acest domeniu, ajungând astfel la Facultatea de Inginerie Aerospațială. Totuși, decizia aceasta nu am luat-o din dorința de a absolvi o facultate și a obține un loc de muncă, ci tot din pasiune, dorind să aflu cât mai multe despre proiectarea, construcția și funcționarea construcțiilor aerospațiale”, a declarat Alexandru Ciocan.

    O poziţie onorantă

    Alex Ciocan 3Examenul de la Facultatea de Inginerie Aerospaţială a fost destul de uşor, spune Alexandru. Tânărul a trecut cu brio probele unor materii la care alţi elevi nu reuşesc să promoveze nici măcar Bac-ul. „Admiterea a constat în două examene, primul la algebră şi analiză matematică și cel de al doilea la fizică, ambele cu un grad nu prea ridicat de dificultate. Pregătirea pentru admitere am început-o în clasa a XII-a, în paralel cu pregătirea pentru examenul de Bacalaureat, și a constat în rezolvarea anumitor probleme și a subiectelor date la admitere în anii precedenți. Nu am depus foarte mari eforturi pentru aceste examene de admitere și, totuși, am reușit să obțin poziția a 11-a din 219”, a precizat tânărul din Motru.

    Abia din anul III de facultate, gorjeanul va decide către ce specializare va merge, hotărârea fiind şi cea care îi va clădi cariera. „Până în anul III, toți vom urma aceleași cursuri, aparținând trunchiului comun, și urmând ca în anul III să fim repartizați pe specializări. Acest trunchi comun ne va oferi cunoștiințe de bază în matematică, informatică, mecanică, electronică, și multe alte materii necesare acestui domeniu. Sunt sigur că nu voi obține postul sau posturile dorite imediat după terminarea facultății, însă am două mari planuri pentru viitor. Fie să lucrez la compania franceză Airbus, unul din cei mai mari producători mondiali din domeniul aerospațial, fie să lucrez la o agenție spațială și să contribui cu ceva la colonizarea unor alte planete, în scopul supraviețuirii speciei noastre”, a mai menţionat Alexandru Ciocan.

    Alex CiocanDeşi intenţionează să îşi înceapă cariera în domeniul aerospaţial, după finalizarea facultăţii, în România, Alexandru Ciocan susţine că nu va rămâne pe meleagurile noastre. Tânărul vrea să părăsească ţara, susţinând că străinătatea oferă mult mai multe oportunităţi în domeniul pe care l-a ales.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: