Acasa / Economic / Ruşeţ se declară îngrijorat de situaţia Hidroelectrica

Ruşeţ se declară îngrijorat de situaţia Hidroelectrica

Îngrijorat de situaţia Hidroelectrica, senatorul democrat Ion Ruşeţ le transmite social-democraţilor să lase interesele personale şi să nu mai repete privatizările de companii făcute în 2000-2004. În replică, senatorul PSD Gorj, Toni Mihail Greblă, îi transmite colegului din Senat că sunt declaraţii politice şi aprecieri subiective.

Hidroelectrica este una dintre cele mai profitabile companii româneşti. În 2010, conform celor mai recente date de la Ministerul Finanţelor, Hidroelectrica a înregistrat o cifră de afaceri de 3,27 miliarde lei şi un profit net de 292,4 milioane lei. Democratul şef consideră că „procesul de insolvenţă s-ar putea solda cu o vânzare de active pentru aducerea companiei la o solvabilitate adecvată, unde se pare că s-a găsit o chichiţă cum că Hidroelectrica « suferă » prin lichiditatea pe termen scurt”. Din acest considerent, senatorul democrat consideră că motivele invocate de conducerea companiei pentru intrarea în insolvenţă nu conving. „Guvernarea USL se foloseşte de argumente nesustenabile, pentru a justifica cel mai mare « tun » de până acum. Pentru că insolvenţa Hidroelectrica este de fapt un jaf, iar problema rezilierii contractelor bilaterale de energie doar un pretext. De fapt, contractele probabil vor fi duse la capăt, dar Hidroelectrica va fi administrată de o firmă de lichidare. Cu alte cuvinte, câteva persoane vor avea pe mână un patrimoniu imens, va fi o privatizare mascată. Pentru că în ciuda faptului că încearcă să dezinformeze opinia publică, afirmând că se doreşte o reorganizare a societăţii, este foarte clar că acesta va fi rezultatul”, a susţinut Ion Ruşeţ, în declaraţia făcută. Plecând de la ideea că „dacă nu se va renunţa la ideea privatizării Hidroelectrica, prejudiciul va fi unul incalculabil atât la nivel microeconomic cât şi macroeconomic”, senatorul Ion Ruşeţ cere social-democraţilor să lase interesele personale şi să nu repete privatizările din 2000-2004.

Greblă: „Sunt declaraţii politice”

Contactat telefonic, senatorul social-democrat Toni Mihail Greblă consideră că aprecierile făcute de democratul Ion Ruşeţ sunt subiective. „Sunt declaraţii politice. Managementul politizat din ultimii patru ani, suprapus peste furturile comise în trecut şi peste seceta din 2011, au condus la o deteriorare a companiei. Scopul reorganizării judiciare nu e privatizarea ci anularea contractelor cu « băieţii deştepţi » şi reorganizarea companiei”, a precizat Greblă. Acesta consideră că societăţile de stat ar trebui depolitizate iar directorii numiţi exclusiv pe criteriul competenţei şi al onestităţii.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*