Acasa / Headlines / Vegetaţie “luxuriantă” la Spitalul de la Pasarelă

Vegetaţie “luxuriantă” la Spitalul de la Pasarelă

La sesizarea presei managerul spitalului şi-a trimis oamenii pentru a face curăţenie la „locul faptei”

Se întâmplă în România în curtea unui spital dintr-o capitală de judeţ, unde lucrurile nu ar trebui să stea nici pe departe astfel. De săptămâni bune pacienţii internaţi la Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean se plâng că nu pot ieşi în curte să se plimbe din cauza buruienilor, care ajung pe alocuri şi la un metru. Mai grav este faptul că pacienţii se tem să nu fie muşcaţi de căpuşe sau şerpi, care ar putea exista în „vegetaţia” cu pricina. La sesizarea presei conducerea spitalului a luat toate măsurile pentru ca locul să fie curăţat, astfel că pacienţii pot răsufla uşuraţi şi mai mult se pot plimba în voie prin curtea unităţii spitaliceşti.

Curtea Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean Gorj arată mai ceva ca o junglă. Ai crede atunci când intri acolo, că, spitalul încearcă să se transforme, pas cu pas, în rezervaţie naturală sau mai precis în grădină botanică. Zonele verzi sunt benefice pacienţilor, ajută la relaxare, însă, aici, pe alocuri nici zidurile clădirilor nu se mai văd de buruieni. Imaginea dezolantă a curţii spitalului, care ai crede că este părăsit a fost sesizată, în nenumărate rânduri, şi de pacienţi care evitau să se mai plimbe prin exterior, de teamă să nu fie muşcaţi de şerpi sau de ce nu căpuşe. „Iarba este foarte mare. Am internat fata aici şi am rămas efectiv fără cuvinte…Ar trebui tăiată. Nu ştiu dacă sunt căpuşe, însă, mi-e teamă” , a spus o femeie, care se afla în incinta spitalului. Un bărbat internat şi el la Secţia de Boli Infecţioase s-a arătat mâhnit de situaţie. „Ne plimbăm pe alei, dacă asta este situaţia. Sunt internat de o săptămână. Cred că administraţia ar trebui să se îngrijească mai mult”. Unii pacienţi pun pe seama ploilor situaţia apărută la unitatea spitalicească. „Cred că din cauza ploilor sunt buruienile aşa mari”, a spus un alt bărbat. „Ştiu că altădată era mai frumos, aici poate să fie şi şerpi. Ar trebui să fie o problemă, este riscant pentru pacienţii mai în vârstă. Nu mi se pare normal pentru un spital. Cred că directorul administrativ ar trebui să răspundă pentru această problemă”, a mai spus un gorjean, aflat în curtea Secţiei de Boli Infecţioase.

Înăuntru-i vopsit gardul…pe afară-i leopardul

De câteva luni bune Consiliul Judeţean împreună cu managerul spitalului au făcut eforturi colosale pentru atragerea banilor pentru investiţii în sistemul de sănătate gorjean. Secţia Boli Infecţioase a fost modernizată la standarde europene, astfel că pacienţii au toate şansele să fie trataţi în cele mai bune condiţii în Spitalul de la Pasarelă. Frumuseţea secţiilor modernizate, însă, păleşte în faţa peisajului dezolant. Buruienile, pe alocuri, ajung la un metru înălţime şi astfel toate eforturile de a atrage pacienţi sunt pierdute pe drum. Contrastul este remarcabil, chiar şi pentru oamenii care sunt în trecere prin unitate.

Stănculete: „Facem amenajare peisagistică…”

Contactat telefonic, pentru a explica situaţia prezentă la Spitalul de la Pasarelă, managerul Spitalului Judeţean Gorj, Vasile Stănculete, a declarat faptul că, tocmai se afla „în zonă”. Coincidenţă sau nu, Vasile Stănculte a precizat faptul că vizita la unitatea de la Pasarelă se datora tocmai acestui motiv: înlăturarea buruienilor. „Acum sunt aici deja, acum vorbesc de aici, sunt în teren. Se iau măsurile corespunzătoare, pentru asta sunt aici. Astăzi (nr 21 mai) se tunde iarba. Sunt aici cu toţi factorii de răspundere de la Primărie şi Consiliul Judeţean. Facem amenajare peisagistică la spitalul respectiv. Reclamaţiile dumneavoastră sunt total neîntemeiate…”, a spus Vasile Stănculete. Conducerea Spitalului Judeţean declara în urmă cu ceva timp că are în vedere ca exteriorul Spitalului de la Pasarelă să arate ca un adevărat parc, unde să se relaxeze şi bolnavii internaţi la Secţia Psihiatrie, pentru că spune, „au nevoie de activităţi în aer liber”. „Ne-am propus să completăm câteva schimbări de bază, care lipsesc Spitalului Judeţean, o staţie de sterilizare nouă, lifturile, terminarea centralei termice. Avem de gând ca la Spitalul de Pasarelă, prin darea în funcţiune a Secţiei de Boli Infecţioase, să arate altfel, avem nişte spaţii ca o grădină, avem de gând să mutăm Dispensarul TBC, vrem să reparăm totul acolo, mai ales că bolnavii de acolo, de la Psihiatrie au nevoie de relaxare, de un parc, au nevoie de activităţi în aer liber”, a adăugat Stănculete.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*