Acasa / Headlines / Călinoiu confirmă numirea noului prefect

Călinoiu confirmă numirea noului prefect

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a confirmat pentru „Acces Tv”, informaţia apărută cu privire la numirea social-democratului Radu Teodorescu în funcţia de prefect al judeţului. În timp ce liderul Dian Popescu a precizat că nu comentează, cel vizat pentru avansare a recunoscut că s-au purtat discuţii în acest sens.

Conducerea PNL Gorj nu a dorit să comenteze pe marginea informaţiei apărute vineri în mass-media locală, cu privire la numirea lui Radu Teodorescu în funcţia de prefect. Contactat telefonic, preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, a precizat că „este decizia Guvernului şi nu mă amestec. Noi am făcut o recomandare, PSD a făcut o recomandare iar decizia aparţine Guvernului”. Cât priveşte prevederea cum că acolo unde PSD deţine conducerea Consiliului Judeţean, PNL va avea fotoliul de prefect, liberalul şef a precizat că „nu există un protocol scris în acest sens. Au fost discuţii pentru funcţia de prefect”.

Călinoiu confirmă

Cel care a confirmat informaţia apărută a fost şeful Consiliului Judeţean Gorj Ion Călinoiu. „Este o informaţie reală iar săptămâna viitoare prin Hotărâre de Guvern va fi numit şi învestit. Nu criteriul politic ne interesează, ne interesează criteriul reprezentativităţii şi al performanţei”, a completat Ion Călinoiu. Cât despre cel nominalizat, Călinoiu spune că „mă aştept la acest lucru de la el, îl cunosc, are un mandat de consilier judeţean, este o persoană de treabă şi îl interesează problemele oamenilor”.

Teodorescu recunoaşte că au fost discuţii

Social democratul Radu Teodorescu se află la al doilea mandat de consilier judeţean iar apropierea de deputatul de Gorj şi actualul premier Victor Ponta l-a ajutat extrem de mult. Expert parlamentar în echipa deputatului Victor Ponta, Radu Teodorescu este cel care a vândut o locuinţă premierului în localitatea Baia de Fier. Contactat telefonic, social-democratul, prins în această perioadă cu o multitudine de treburi pe la Guvern, a declarat că „deocamdată nu pot spune ce va însemna funcţia de prefect pentru mine. Sunt discuţii, nu există un document emis în acest sens”. Cât despre experienţa acumulată, Teodorescu susţine că „sunt o persoană aflată de mult timp în administraţie. Am fost consilier local, consilier judeţean, lucrez de opt ani cu actualul premier Victor Ponta şi cred că este o experienţă mare. Voi învăţa în continuare”.

Un comentariu

  1.  „Este o informaţie reală iar săptămâna viitoare prin Hotărâre de Guvern va fi numit şi învestit. Nu criteriul politic ne interesează, ne interesează criteriul reprezentativităţii şi al performanţei”,
    Daca Calinoiu spune asa musai asa este!
    Dar parca era vorba de DEPOLITIZAREA acestor servicii, domnule PONTA??????

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*