Acasa / Headlines / USL păstrează Gorjul

Conform Exit-Poll-urilor,

USL păstrează Gorjul

Rezultate previzibile pentru Uniunea Social Liberală la nivelul judeţului Gorj. Aşa cum arătau sondajele, actualul primar al municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, a obţinut un scor electoral de peste 80 %. Cel puţin aşa reiese din numărătoarea paralelă a partidelor, date anunţate până la închiderea ediţiei. Astfel, Florin Cârciumaru a fost reconfirmat de către alegători şi începe cel de-al patrulea mandat de primar al municipiului Târgu-Jiu. Rezultate bune şi în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, aflat şi el acum la al treilea mandat, cu un scor care s-a dovedit unul favorabil. Ziua care le-a adus câte un nou mandat în fruntea oraşului, respectiv a judeţului, a fost una fără incidente, drept dovadă că organizarea, cel puţin la nivelul municipiului Târgu-Jiu a fost una bună.

Autorităţile judeţului au început ziua cu o vizită importantă. Cea a premierului care mai întâi a votat în localitatea de domiciliu, Baia de Fier, după care a ajuns şi în Târgu-Jiu unde i-a aşteptat pe cei doi lideri locali, Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru, la ieşirea de la urne. Vizibil emoţionat a fost atât Ion Călinoiu dar mai ales primarul Florin Cârciumaru, cunoscut pentru exigenţa în bună organizare a unor evenimente de asemenea anvergură. Edilul care este şi preşedinte al PSD Gorj a fost ponderat în declaraţii şi a aşteptat până la miezul nopţii să afle cu ce scor a obţinut un nou mandat: „ Nu vreau să comentez votul politic până nu avem datele certe. Trendul este clar, dar de fel nu fac declaraţii hazardate. Florin Cârciumaru, candidatul la Primăria Târgu-Jiu a declarat faptul că se arată încrezător şi mai mult spune că Gorjul va fi câştigat de USL, în proporţie de 70%”. Primarul a fost la urne, ca de obicei, alături de soţia domniei sale, Ileana Cârciumaru, dar şi împreună cu simpatizanţii PSD şi conducerea organizaţiei locale, alături de prim-vicepreşedintele PSD Târgu-Jiu, Adrian Tudor. Premierul l-a aşteptat pe Cârciumaru câteva minute, timp în care edilul şi-a exprimat dreptul de vot.

Prezenţă masivă la urne

Judeţul Gorj a fost peste media pe ţară în privinţa prezenţei la urne. Până la închiderea ediţiei, numărătorile paralele indicau o prezenţă de aproape 60 % atât în judeţ cât şi în municipiul Târgu-Jiu, mai mult cu câteva procente decât la alegerile de acum patru ani. Gorjenii din mediul rural s-au dovedit a fi mai harnici, reuşind să participe în număr mare la procesul electoral. Potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Judeţean, se pare, gorjenii din mediul rural au fost în topul mediei pe ţară, reuşind să îi devanseze pe cetăţenii din mediul urban. Motrul se pare s-a dovedit oraşul cu cei mai conştiincioşi alegători, număr record de alegători, aproximativ 8.000 de alegători.

Rezultatele alegerilor, în viziunea politicienilor

Politicienii gorjeni au fost destul de ponderaţi în ceea ce priveşte declaraţiile privind rezultatele alegerilor, până la ora 23:00. Florin Cârciumaru, candidatul la Primăria Târgu-Jiu a declarat faptul că se arată încrezător şi mai mult spunea că Gorjul va fi câştigat de USL, în proporţie de 70%, însă, nu a dat date clare privind rezultatul scrutinului electoral de ieri. Ion Călinoiu, candidatul la Consiliul Judeţean Gorj, a declarat faptul că nu vor fi pierderi vis-a-vis de primării şi mai mult decât atât se pare, optimismul era sentimentul care prima aseară, după finalizarea exercitării dreptului la vot. Ion Ruşeţ, candidatul la Consiliul Judeţean din partea PDL s-a dovedit şi el încrezător, declarând că PDL va câştiga mai multe primării ca în 2002 şi că „vom avea un rezultat surprinzător la Consiliul Judeţean”. Din partea PPDD, candidatul la Consiliul Judeţean, Mihai Prunariu nu a dorit să facă pronosticuri, declarând doar că la Gorj se va obţine peste media pe ţară. Co-preşedintele USL Gorj, Dian Popescu, mizează pe majoritatea candidaţilor cu susţinere PNL, dar în special la Rovinari unde este convins că va obţine un rezultat foarte bun. În privinţa rezultatelor parţiale: „Vă amintiţi când am dat publicităţii rezultatele sondajului intern al PNL şi rezultatul de acum confirmă sondajul. Spuneam că USL duce spre 70 % şi PDL la 10 % pe vot politic. Trebuie să înţelegem că este un vot volatil. Dacă nu vom confirma şi în administraţie, îl vom pierde foarte uşor până în toamnă”, a spus Dian Popescu. Aflaţi rezultatele alegerilor în judeţul Gorj pe site-ul www.igj.ro.

Un comentariu

  1.   Bravo bai! Sa aveti in continuare parte de drumuri de toata jena “sponzorizate” de taxe in toate parcarile, de “amabilitatea” angajatilor primariei si de inca un centru eventual facut cu jumatate din banii declarati iar cealalta jumatate furati, numai bine ca se fac toate praf pana la urmatorul mandat apoi il poate reface sa nu ziceti voi ca nu s-a facut nimic in Tg-Jiu. Si apropo, poate eventual ceva autorizatii de construire si in strada ce mama naiba doar zburam peste constructii ilegale din orasul asta, spatii comerciale pana pe trotuar autorizate cu spaga. 
     Felicitari targujieni! Eram ferm consinvs ca PUTETI!  

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*