Acasa / Social / Nu vor primari cu dosare

Părerea Ta

Nu vor primari cu dosare

Primarii care au intrat sub incidenţa legii sau mai grav, au dosare penale, atrag implicit oprobiul gorjenilor. Aceasta reiese din cele declarate de cetăţenii intervievaţi de echipa Acces Tv, care la unison cred că autorităţile locale trebuie să servească exemplu de moralitate şi integralitate comunităţii din care fac parte. Pentru cei certaţi cu legea, însă, un eventual nou mandat iese din calcul.

Dacă în anumite chestiuni privind activitatea autorităţilor locale, cu bune sau cu rele, comunitatea este scindată de păreri pro şi contra, ei bine când vine vorba de dosare penale, lucrurile se schimbă. Nu mai rămâne loc decât de o părere generală, anume că primarii cu dosare penale trebuie să stea departe de viitoarele alegeri. „Nici măcar să se gândească la a candida, în condiţiile în care au dosare penale. Dacă au greşit şi s-au ales cu sesizări şi dosare penale, edilii şefi trebuie să lase loc altora care sunt nepătaţi şi au credibilitate în faţa electoratului”, a declarat un cetăţean. Părea lui a fost întărită şi de vorbele altui concitadin din Târgu-Jiu, care a spus că „potrivit legii, cei care au dosare penale, este exclus să mai fie prezenţi pe eşicherul politic, cu atât mai puţin să ducă vreo luptă corectă”, a declarat un pensionar.
„Au prezumţia de vinovăţie, până la dovedirea stării de fapt. Dar dacă au conflicte cu legea nu mai pot fi persoane publice”, crede o altă gorjeancă, care a adăugat şi că, „acolo unde dosarele au la bază un derapaj profesional, vina este vină, iar meritele sunt merite. Nu trebuie confundate, dar nici nu se compensează”. Unii dintre gorjeni cred că în plus este şi o chestiune de principiu şi de bun simţ. Ce impresie lasă de altfel justiţia românească şi aplicarea legilor, dacă la alegeri poate candida orice fel de cetăţean?!, se mai întreabă gorjenii. Pe de altă parte, responsabilitatea se împarte între cei care ajung să candideze şi electoratul, care îşi desemnează reprezentanţii. „Este clar şi responsabilitatea celor care aleg să-reprezinte în comunitate pe aceşti eventuali candidaţi, pentru că de votul lor depinde să doarmă după cum îşi aştern. Dar este de bun simţ să ştii când trebuie să stai în banca ta”, au spus unii dintre interlocutori. Ideea unui posibil nou mandat pentru primarii cu dosare penale repugnă aşadar gorjenilor care cred că măcar în al 13-lea ceas, conştiinţa celor certaţi cu legea trebuie să se trezească la viaţă.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*