Acasa / Actualitate / 16 baze sportive noi în școlile din Tg-Jiu

16 baze sportive noi în școlile din Tg-Jiu

16 baze sportive construite pentru unităţi de învăţământ de pe raza municipiului Târgu Jiu vor fi finalizate în circa o săptămână. Cel puțin asta susține primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, potrivit căruia LPF şi FRF au chiar au felicitat primăria pentru realizarea celor 16 baze sportive noi. Este vorba de terenuri de sport în curtea şcolilor de pe raza municipului Tg-Jiu unde se va putea juca handbal, volei, fotbal sau baschet.

Potrivit edilului, investiţia a presupus costuri mai ridicate decât bazele sportive anterioare, însă există o clauză conform căreia constructorul va avea obligaţia ca în următorii 10 ani să remedieze orice deficienţele apărută.

”Am primit felicitări și de la Liga Profesionistă și Federația Română de Fotbal pentru acest proiect cu 16 baze sportive în Tg-Jiu. În momentul de față nu are echivalent niciun municipiu din țară, avem 16 baze noi. Este adevărat, acolo unde am putut să le realizăm, în curțile școlilor, dar sunt 16 baze sportive care ne permit oricând în acest moment, cel puțin pentru jocurile de handbal de volei sau de fotbal, pe teren redus că să putem organiza orice gen de competiție. În perioada imediat următoare, cel mult o săptămână  vor fi finalizate și o să le prezint ca să vedeți cam la cel nivel sunt realizate pentru că v-am spus costurile au fost puțin mai ridicate decât costurile anterioare însă de data aceasta am cerut calitate, am cerut mai mult decât atât, am cerut garanție pe următorii 10 ani. Deci orice deteriorare la cele 16 baze sportive din Tg-Jiu este suportată de către costructor”, a transmis Marcel Romanescu.

Firma care a realizat bazele sportive din curtea unităţilor de învăţământ este din Târgu Mureş iar societatea a anunţat că va include în portofoliul său bazele din municipiul Tg-Jiu. În acest sens va fi realizat și un film de prezentare a investiţiei, cu ajutorul unei drone. Acesta va fi folosit pentru prezentarea firmei, fiind cea mai mare investiţie de acest fel realizată de constructorul respectiv.

Având în vedere și finalizarea acestor 16 baze sportive moderne primarul din Târgu Jiu susține că municipiul are acum acum cu ce se mândri având la dispoziţie o sală polivalentă modernă, un viitor stadion municipal la standarde europene, cele 16 baze sportive noi şi 5 săli de sport la colegii şi licee, care pot găzdui competiţii din ligile naţionale.

”Inclusiv construtorul se mândrește cu ce a făcut la Tg-Jiu. Mi-a spus că în perioada imediat următoare cu o dronă va filma toate terenurile, le va folosi și pentru promovarea societății. Este o experiență utilă și pentru activitatea pe care o va desfășura dar și pentru noi fiind un filmuleț profesionist pe care îl vom putea arăta cetățenilor din municipiul Tg-Jiu. S-a inaugurat sala, avem stadionul, din acest punct de vedere nu ne putem plânge. Avem cred că patru sau cinci licee cu săli bune pe care le putem folosi, nu ne putem plânge de infrastructură. De acum încolo trecem la etapa a doua, aceea de a crea o generație de perspectivă pentru anii următori” a mai declarat Romanescu.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*