Acasa / Actualitate / 23 de utilaje vor deszăpezi străzile din Târgu-Jiu!

23 de utilaje vor deszăpezi străzile din Târgu-Jiu!

Comandamentul de iarnă al Municipiului Târgu-Jiu este pregătit pentru a interveni în situaţia în care prima zăpadă se va aşterne peste oraş! Nu mai puţin de 23 de utilaje, nisip, material antiderapant, dar şi forţa de muncă asigurată de Edilitara vor asigura bunele condiţii de desfăşurare a traficului rutier pe drumurile din municipiu, pe timp de iarnă. Reprezentanţii administraţiei locale vor aplica şi sancţiuni dacă va fi nevoie! Astfel, târgujienii cărora le revin sarcini de a deszăpezi în faţa caselor sau spaţiilor comerciale şi nu o vor face vor primi avertismente şi chiar amenzi.

utilaje

Utilajele sunt gata echipate pentru a lua startul la procesul de deszăpezire a străzilor din Târgu-Jiu. 800 de tone de material antiderapant şi nisip se află în prezent, în depozitul administraţiei publice locale din Târgu-Jiu, reprezentanţii primăriei asigurând că şi în această iarnă traficul rutier şi pietonal se vor defăşura în condiţii optime. „Noi avem 16 utilaje aici. Toate sunt utilaje. Din ele, 10 sunt multifuncţionale care au şi lamă, şi sărăriţă. Restul sunt autogreder, avem două rabe cu lame, avem două utilaje care împrăştie nisip. Mai avem utilaje care le folosim la încărcat zăpada: două tractoare, trei autobasculante, încă două buldoexcavatoare pe care le activăm numai când va fi nevoie pentru încărcat zăpada”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul Edilitara Târgu-Jiu.

2 milioane de lei pentru deszăpezire

Bugetul alocat în acest an, de Primăria Târgu-Jiu pentru deszăpezire este mai mare faţă de cel de anul trecut. Astfel, în jur de 2 milioane de lei vor fi destinaţi pentru ca târgujienii să nu întâmpine dificultăţi în trafic din cauza stratului de zăpadă depus. Reprezentanţii unităţii administrativ-teritoriale din Târgu-Jiu speră că această sumă nu se va cheltui în totalitate. „Bugetul pentru anul acesta, pentru luna decembrie este de 600 de mii de lei. Pe total, va fi de 2 milioane de lei: 600 de mii pe decembrie, 800 de mii pe ianuarie pentru că s-a demonstrat că această lună este o lună mult mai grea, iar pe februarie este tot 600 de mii de lei. (…) Forţa de muncă de la Edilitara, cu data de 1 decembrie va intra în acel circuit de 24 de ore din 24, la comandament. Avem un număr de telefon direct, primim multe date din teren atât de la Poliţia Locală, cât şi de la Poliţia Rutieră”, a mai spus Zaharia.

Sancţiuni

Vor exista însă, şi situaţii în care târgujienii vor primi avertismente. Acestea se vor aplica în situaţia în care cetăţenii, dar şi aparţinătorii de spaţii comerciale nu vor deszăpezi în faţa proprietăţilor.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*