15.1 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 26, 2022
AcasăActualitateA fost reeditată și relansată o carte de referință a județului Gorj

A fost reeditată și relansată o carte de referință a județului Gorj

Volumul ,,Gorjul istoric și pitoresc” de Alexandru Ștefulescu a fost reeditat sub egida Editurii Muzeului Literaturii Române, în parteneriat cu Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație și lansat joi, 12 mai, la Muzeul Național Constantin Brâncuși din Târgu Jiu.

Au prezentat: Ioan Cristescu, directorul Muzeului Național al Literaturii Române, Alin Popescu, președintele executiv al Asociației Excelsior pentru Excelență în Educație, Denisa Șuță, manager al Muzeului Național „Constantin Brâncuși”, Valentin Pătrașcu, muzeograf la Secția Istorie a Muzeului Județean „Alexandru Ștefulescu”.

În cadrul evenimentului, a fost vernisată o expoziție de fotografie veche, cu imagini din Gorjul descris de marele istoric Ștefulescu, fotografii din colecția Ion Țîrlea.

Totodată, ️Cvartetul cameral „Accente” – Ilie Cealîcu – vioara I, Georgiana Păducel – vioara a II-a, Ilie Cetean – violă, Ovidiu Vezure – violoncel – a susținut un recital extraordinar.

Expoziția „Olteni de 10“, la București

0
Expoziția de grafică „Olteni de 10” va fi vernisată duminică 25 septembrie, la ora 10.30,...

La Craiova se poate, la Târgu Jiu NU…..

2
Complexul multifuncțional dedicat sculptorului Constantin Brâncuși a fost inaugurat, joi, în Craiova. Centrul „Constantin Brâncuși“,...

Complex multifuncțional unic dedicat lui Brâncuși, la Craiova

0
Un centru de artă dedicat marelui sculptor gorjean Constantin Brâncuși și lucrărilor sale va fi...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!