Acasa / Actualitate / A început bătălia pentru milioanele de la Casa de Cultură! Romanescu „Și-au bătut joc 28 de ani și încă mai folosesc tertipuri”

A început bătălia pentru milioanele de la Casa de Cultură! Romanescu „Și-au bătut joc 28 de ani și încă mai folosesc tertipuri”

Primăria Târgu Jiu are parte de noi piedici în procesul de preluare a Casei de Cultură. Deși municipalitatea și-a adjudecat clădirea pentru suma de 3,8 milioane de lei, încă nu a devenit proprietarul ei. Primarul Marcel Romanescu a aflat că fundațiile se ceartă acum între ele pentru a stabili cine să primească banii. Între timp, Casa de Cultură riscă să piardă o finanțare guvernamentală.

Casa de Cultură a Sindicatelor nu a devenit nici până acum proprietatea Primăriei Târgu Jiu, deși a fost adjudecată prin licitație încă din luna mai. Edilii au aflat că un nou proces a apărut pe rolul instanței. „Din păcate a apărut o problemă. Cei care au pierdut în instanță la un moment dat, au acționat în instanță fundațiile care reprezentau Casa de Cultură înainte de a intra în insolvență. A fost un proces, s-a judecat, au pierdut, dar după ce s-a adjudecat Casa de Cultură au mai introdus o acțiune. Cred că se judecă pe acele sume pe care le vor primi, cine să primească banii, fundațiile care intraseră în insolvență sau o fundație a Caselor de Cultură de la nivel național. Fundația Caselor de Cultură de la nivel național, deși a pierdut la toate termenele, ar dori să primească o parte din această sumă. Ne-au încurcat puțin aceste lucruri”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

„Proiect cu finanțare guvernamentală”

Romanescu este foc și pară pe cei care se bat acum pentru banii plătiți de Primărie. Primarul spune că procesul pune în pericol obținerea unei finanțări ce ar trebui folosită pentru reabilitarea edificiului de cultură. „După ce și-au bătut joc 28 de ani de Casa de Cultură, toți cei care au administrat-o, astăzi, când cineva a devenit legal proprietarul clădirii, încă mai folosesc aceste tertipuri pentru a mai întârzia puțin preluarea. Noi încercăm să virăm banii respectivi și să rămână blocați într-un cont. Să ne putem înregistra cu această clădire la Cadastru și să depunem documentația pentru un proiect cu finanțare guvernamentală. Încercăm să punem banii în acel cont până la sfârșitul anului, deoarece Guvernul a alocat o anumită sumă de bani pentru edificii culturale. Dacă nu primim banii de la Guvern, vom asigura finanțarea din bugetul local anul viitor, dar sperăm să prindem și noi o anumită sumă din bugetul național”, a mai spus primarul Romanescu. Potrivit estimărilor, investiția pentru reabilitarea Casei de Cultură din Târgu Jiu se ridică la câteva milioane de euro.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*