Acoperișul stadionului municipal de 20 de milioane de euro, luat de vânt

0
42

Stadionul municipal începe să se degradeze înainte de a fi dat în folosință. Componentele metalice ale arenei care a înghițit milioane de euro atârnă de-o parte și de alta a construcției. Autoritățile ridică din umeri, lucrarea fiind în grija Companiei Naționale de Investiții.

Plăcile metalice ale acoperișului nu au fost prinse corespunzător, stând acum să cadă în capul trecătorilor. Municipalitatea nu pare, însă, îngrijorată de faptul că această construcție ridică deja probleme, cu toate că nici măcar nu a fost recepționată, dar înghite bani publici pentru utilități. „La o lucrare de asemenea amploare pot să apară și mici probleme dar eu sunt sigur că firma care a executat lucrarea le va remedia în timp util”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Se vor face remedieri

Constructorul a fost deja anunțat pentru a lua măsuri. Directorul Serviciului de Investiții din cadrul primăriei susține că lucrarea nu va fi recepționată dacă vor exista probleme. „Au fost constatate câteva zone punctuale unde s-au deprins lamelele placajului decorativ al intradosului acoperișului. Am anunțat constructorul. Lucrarea nu a fost recepționată, obiectivul este predat către Compania Națională de Investiții și implicit constructorului. Se vor face toate aceste remedieri și în vederea recepției vor fi verificate toate elementele investiției”, a declarat Raul Chiriac.

Municipalitatea a luat decizia de a achita costurile conservării construcției pe timp de iarnă, deși încă nu este beneficiarul lucrării. De asemenea, Compania Națională de Investiții va înainta în această săptămână către Guvern documentația necesară aprobării finanțării în sumă de șapte milioane de lei, pentru finalizarea lucrărilor de amenajarea exterioară Stadionului municipal din Târgu Jiu. „Sper că licitația va fi organizată în această primăvară, după care lucrările pot începe”, a precizat primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here