18.3 C
Târgu Jiu
vineri, iulie 10, 2020
Acasă Actualitate Acțiuni de evacuarea a apei din gospodării la Tismana

Acțiuni de evacuarea a apei din gospodării la Tismana

În săptămâna 03.06.2019 – 09.06.2019,  au fost în vigoare atenționări și avertizări meteorologice și hidrologice, de tip COD GALBEN și COD PORTOCALIU. Precipitațiile înregistrate nu au condus la creșterea debitelor pe cursurile de apă, astfel cotele de apărare cu excepția pârâului Orlea nu au fost depășite.

În seara zilei de joi, între orele 19.30 – 20.00, în orașul Tismana s-au înregistrat precipitații însemnate în cantitate de 75 l/mp care au provocat inundarea mai multor gospodării. A fost afectată și Mânăstirea Tismana, prin inundarea unor spații de cazare.

Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj împreună cu I.S.U.Gorj  și primăria Tismana au intervenit pentru evacuarea apei din gospodării. Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj  (SGA Gorj) a participat cu patru motopompe, două autoutilitare și 13 muncitori.

Se continuă acum cu un buldoexcavator și formația Jiu Amonte pentru evacuarea aluviunilor depuse în urma ploilor căzute.

În această saptamană, activitatea curentă a SGA Gorj a constat în executarea de lucrări de decolmatări pe următoarele cursuri de apă:

  • Râu Șușița la Tg-Jiu, aval pod DN Tg-Jiu – Drobeta Turnu Severin – s-a intervenit cu 1 excavator, un buldozer și au fost realizați 4300 mc terasamente.
  • Pârâu Scărița la Novaci – s-a intervenit cu 1 excavatoar, 2 vole, 1 buldoexcavator și 2 trakere; au fost realizați 750 mc terasamente si 300 t anrocamente.

În întâmpinarea Zilei Internaționale a Dunării, Sistemul de Gospodărire a Apelor

Gorj a desfășurat o serie de evenimente.

Astfel, în data de 03.06.2019, Compartimentul Apărare împotriva Inundațiilor a prezentat la Grădinița nr.3 din Tg-Jiu un material despre râul Dunărea și au fost acordate broșuri și diplome tuturor participanților;

Iar în data de 05.06.2019, la Colegiul Tehnic Henri Coandă Tg-Jiu, s-a desfășurat o acțiune în cadrul căreia s-a prezentat un material despre S.G.A.Gorj și managementul inundațiilor, în vederea conștientizării importanței reducerii riscului la inundații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

BREAKING NEWS! Cristinel Rujan a demisionat din funcția de prefect

Cristinel Rujan, prefectul județului Gorj, a anunțat în direct la Radio Impact, în emisiunea ”Gorjul la Raport”, că demisionază din funcție ca urmare a...

Femeie de etnie romă diagnosticată cu COVID-19, decedată în spitalul din Târgu Cărbunești

O femeie de etnie romă din cartierul Obreja, din municipiul Târgu Jiu, diagnosticată cu COVID-19, a decedat, luni seara, în Spitalul de Urgență Târgu...

Vezi în ce partid s-a în scris Adrian Tudor!

Fostul viceprimar PSD Adrian Tudor nu renunță la politică. Alesul s-a înscris în Partidul Verde al cărui lider este actorul Florin Călinescu. Tudor va...

Spitalele din Gorj sunt pline cu pacienți cu COVID-19. În spitalul din Târgu Jiu nu mai este niciun pat liber

În cele două spitale din Gorj în care sunt tratați pacienți infectați cu noul coronavirus numărul celor care sunt internați a ajuns la cel...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini