23.7 C
Târgu Jiu
luni, august 8, 2022
AcasăActualitateAcţiuni de punere în legalitate a târgujienilor

Acţiuni de punere în legalitate a târgujienilor

Alegerile din 25 mai pun la treabă autorităţile locale! În această lună, acţiunile Direcţiei de Evidenţă a Populaţiei Târgu-Jiu de punere în legalitate cu documentele de identitate ale cetăţenilor se intensifică. Reprezentanţii Direcţiei au demarat o serie de controale chiar şi la unităţile sanitare şi de protecţie socială aflate pe raza de competenţă.

Peste 5.000 de cărţi de identitate au fost eliberate de la începutul anului şi până acum, pentru cetăţenii târgujieni, dar şi din cele 11 localităţi arondate. Pentru ca toate persoanele îndreptăţite să-şi poată exercita dreptul de vot la alegerile din 25 mai, reprezentanţii Direcţiei de Evidenţă a Populaţiei Târgu-Jiu a demarat o serie de acţiuni cu camera mobilă. Aşa se face că şi persoanele care se află în imposibilitatea de a se deplasa, persoanele private de libertate precum şi cele care se află în centre sociale, se pot pune în legalitate cu actele de identitate. „De la începutul anului şi până în momentul de faţă, am eliberat 5.231 de acte de identitate cetăţenilor municipiului Târgu-Jiu şi celor 11 localităţi arondate nouă, din care 5.043 cărţi de identitate definitive, respectiv 188 cărţi de identitate provizorii pentru acele persoane care nu au întrunit condiţiile necesare eliberării unor acte acte de identitate definitive. Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, mai ales pentru acele persoane cu dizabilităţi, care nu se pot deplasa, cât şi la solicitarea unităţilor de protecţie socială, precum şi a unităţilor penitenciarelor, am desfăşurat 23 de acţiuni cu camera mobilă de la începutul anului şi până în prezent. Cu această ocazie, am pus în legalitate 48 de persoane”, a declarat directorul Direcţiei de Evidenţă a Populaţiei Târgu-Jiu, Dan Laurenţiu.

Controale la unităţile sanitare şi de protecţie socială

Nu mai puţin de 82 de persoane beneficiare ale centrelor din Târgu-Jiu, Dobriţa, Suseni, au avut sprijinul organelor competente ale municipiului, în vederea obţinerii de cărţi de identitate. „Noi efectuăm controale la unităţile sanitare şi de protecţie socială aflate pe raza noastră de competenţă. Am efectuat 31 de astfel de controale, a centrele din municipiul Târgu-Jiu, cât şi în centrele de la Suseni, Dobriţa, prilej cu care am pus în legalitate 82 de beneficiari ai acestor centre”, a mai precizat Dan Laurenţiu. În momentul de faţă, în municipiul Târgu-Jiu, dar şi în cele 11 localităţi arondate sunt aproximativ 2.400 de persoane nepuse în legalitate.

VIDEO Control al inspectorilor de muncă în târgul de la Polovragi

0
Inspectorii de muncă efectuează, astăzi, un control în târgul de la Polovragi. ,,12 inspectori de...

Firmă din Gorj, amendată pentru nerespectarea legislației muncii în Zalău

0
  O firmă de construcții din județul Gorj a fost amendată de inspectorii de muncă, pentru...

Sute de sancțiuni, pentru fapte ilegale în domeniul silvic

0
Polițiștii gorjeni au continuat activitățile în domeniul silvic, aplicând 265 de sancțiuni contravenționale, în cuantum...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!