11.9 C
Târgu Jiu
marți, iunie 2, 2020
Acasă Actualitate Acuzații grave pentru angajații de la Ambulanță! Tatăl copilului care a murit...

Acuzații grave pentru angajații de la Ambulanță! Tatăl copilului care a murit în Spitalul „Bagdasar Arseni” povestește cum a fost lăsat să moară fiul său

Tatăl copilului de un an şi patru luni, care a murit duminica trecută pe patul Spitalului de Urgenţă „Bagdasar Arseni“ din Bucureşti, face declaraţii grave la adresa personalului medical de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Gorj.

Valeriu Cristian Bărbuică acuză faptul că personalul medical de pe ambulanţa care l-a transportat pe copilaş către locul de aterizare a elicopterului SMURD despre faptul că nu a fost capabil să-i facă un masaj cardiac, iar medicii de pe elicopterul SMURD au intervenit.

„Soţia mea stătea lângă copil şi îmi spunea că are buzele şi mânuţele negre. Medicii de pe ambulanţă nu au ştiut să-i facă un masaj cardiac copilului. A fost nevoie ca medicii şi asistenţii de pe elicopter să coboare cu toată aparatura necesară să-i facă un masaj cardiac copilului pentru a-l aduce într-o stare stabilă ca să poată fi transportat la Bucureşti“.

Mai mult decât atât, Valeriu Cristian Bărbuică, susține că ambulanța a venit după 18 minute până în cartierul Debarcader, din Târgu Jiu: „Duminica trecută, copilul meu a făcut o convulsie. Am sunat la 112, a venit Salvarea după 18 minute, din Centru până-n Debarcader. Atât îi ia unei Salvări în Târgu Jiu să ajungă: 18 minute!!!“. Tatăl copilașului este decis să depună plângeri împotriva medicilor.

„Nu s-a anunţat instalarea stopului cardio-respirator“

Claudiu Constantinescu, directorul medical al SAJ Gorj, susține că băiețelul nu a intrat în stop-cardiorespirator: „A fost preluat de la domiciliu de către echipajul Ambulanţei, în dimineaţa zilei de 4 februarie. Avea atunci o convulsie tonico-cronică şi, înainte de a fi adus la spital, a fost stopată această convulsie din medicaţia administrată. A fost preluat, ulterior, de la ATI pentru a fi dus la elicopter. Copilul, în stare de somnolenţă, afebrilă, pe toată perioada în care noi am avut contact cu el, a fost transferat în stare stabilă până la elicopter. În momentul preluării de către echipajul de la elicopter, saturaţia acestuia, care varia oarecum, a scăzut. Ei au luat decizia să-l intubeze. Nu s-a anunţat instalarea stopului cardio-respirator prin staţia emisie-recepţie, nu s-a cunoscut la dispeceratul Salvării că pe timpul transferului la heliport s-a întâmplat să se stopeze copilul“. Acesta a precizat că ambulanţa s-a deplasat la caz în 7-8 minute.

A suferit de meningită

Cristi, copilaşul care s-a stins din viață, a suferit de meningită la vârsta de o lună. A reușit să se vindece, dar la vârsta de trei luni i s-a montat un şunt, un tub de drenare a excesului de lichid cefalorahidian din creier.

Vineri, 2 februarie, băiețelul a fost adus de părinţii săi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. „S-a prezentat la camera de gardă, de la Secţia Pediatrie, cu tulburări neurologice, dureri de cap, dar părinţii nu au dorit să fie internat şi l-au luat acasă, semnând că refuză internarea. Este un pacient despre care se ştia că are un şunt ventriculo-peritoneal, care în jurul vârstei de o lună a suferit o meningită, dar fusese vindecat. Acel şunt s-a mai înfundat pe parcursul unui an şi a mai avut internări şi intervenţii la Bucureşti, la Spitalul Marie-Curie şi „Bagdasar Arseni“, a spus Ramona Oprea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Tatăl copilului a precizat că nu i s-a spus de către medic cât de gravă este situaţia, acesta spunându-i că este vorba de o simplă răceală: „Ni s-a spus că dacă nu dorim o tratare permanentă, să mergem şi să-i facem un tratament copilului acasă. Am dat o semnătură că nu dorim o internare permanentă, dar medicul nu ne-a spus că poate există probleme cu şuntul şi să vorbim ca să mergem la Bucureşti“.

După câteva zile, starea copilului s-a agravat, iar părinţii au chemat duminică, 4 februarie, ambulanţa. „Duminică a revenit la spital într-o stare mult mai gravă, comatos, cu crize comiţiale, cu hipertensiune craniană şi a fost trimis de urgenţă la Spitalul «Bagdasar Arsenie». Copilul nu a avut nicio simptomatologie din punct de vedere al meningitei. Era vorba de complicaţia acelui şunt“, a mai precizat Ramona Oprea.

Băieţelul a decedat din cauza hidrocefaliei tetraventricular, o complicaţie după ce s-a vindecat de meningită bacteriană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Video: A „încins“ hora în curtea spitalului de fericire că s-a vindecat de coronavirus

https://youtu.be/UIBEWCJ86Bk   Un pacient, în vârstă de 60 de ani, jucat hora în curtea Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești, de fericire că a fost externat și...

Caz de Covid la Spitalul de Pneumoftiziologie ”Tudor Vladimirescu”

Noul virus SARS CoV2 a ajuns și la Spitalul de Pneumoftiziologie ”Tudor Vladimirescu”  din Runcu. Un pacient internat de curând a fost confirmat pozitiv. Pacientul...

Ai depus cerere pentru intrarea la pensie? Vezi dacă ești pe lista Casei Județene de Pensii!

La Casa Județeană de Pensii Gorj s-au înregistrat în ultimele trei luni peste 800 de cereri pentru intrare la pensie. Cele mai multe solicitări...

Prima clădire istorică din Gorj restaurată de „Ambulanța pentru monumente“

Primul monument istoric din județul Gorj care va fi restaurat prin proiectul „Ambulanța pentru monumente“ este cula Cioabă-Chintescu de la Șiacu, comuna Slivilești. „Prima...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini