6.8 C
Târgu Jiu
joi, februarie 25, 2021
Acasă Actualitate Aflux de cereri pentru paşapoarte, după 15 iunie

Aflux de cereri pentru paşapoarte, după 15 iunie

- Advertisement -

S-au ieftinit, dar lipsesc cu desăvârşire! Este vorba despre paşapoartele care din 27 mai costă mai puţin gorjenii cu 10 lei, dar pentru care nu prea există interes la acest moment. Conducerea instituţiei spune că o avalanşă de cereri pentru documentele de călătorie este aşteptată de la jumătatea lunii iunie, când elevii intră în vacanţă.

Luna mai a adus la ghişeele Serviciului de Paşapoarte, aproximativ 700 de gorjeni care au preferat documentele de călătorie elctronice. Durata de eliberare este de 2 săptămâni, fiind realizat la Bucureşti, dar pentru cei care nu au timp să aştepte, există întotdeauna varianta la urgenţă adică paşaportul temporar, care însă nu depăşeşte 1 an la valabilitate. Diferenţa de cost între cele două tipuri de paşaport elctronic şi temporar este acum de 70 de lei. De la finalul lunii mai, preţul a scăzut cu 10 lei, când cele mai multe cereri au fost pentru documentele electronice de călătorie. „Din 27 mai, preţul la paşaport a scăzut cu 10 lei pentru fiecare tip, 222 de lei pentru cel temporar, iar 292 lei pentru cel electronic. Copiii pot primi paşaport de la naştere, doar că până la vârsta de 12 ani, valabilitatea este de 3 ani, după care urcă la 5, ca la adulţi”, a declarat Marcel Lungu, şeful Serviciului de Paşapoarte Gorj. Din cele 565 de paşapoarte eliberate gorjenilor în luna mai, 300 au fost de tip electronic, iar 201 documente de călătorie au fost solicitate la urgenţă.

Atenţie! Nu călătoriţi nevaccinaţi, în anumite ţări!

Cum planurile de călătorie în străinătate pot oricând atinge destinaţii cu risc, ei bine, Serviciul de Paşapoarte, notificat prin DSP Gorj face o atenţionare publică, binevenită pentru gorjenii care vor să călătorească în orice condiţii. Se recomandă vaccinarea împotriva virusului poliomielitic sălbatic tuturor persoanelor care călătoresc spre Afganistan, Camerun, Guineea Ecuatorială, Etiopia, Irak, Israel, Nigeria, Pakistan, Somalia şi Siria, fie că este călătorie pe termen scurt sau lung, în scop turistic sau de afaceri. Lista cu ţările va fi actualizată în funcţie de evoluţia evenimentelor şi este disponibilă pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Vaccinarea se va face în cadrul cabinetelor de vaccinare internaţionale –serviciilor medicale paralele /serv medicale speciale ale diferitelor ministere. Şi pentru persoanele din ţările menţionate care intră pe teritoriul României cu statut de refugiat se recomandă vaccinarea anti polio în cazul în care nu au primit vaccin polio (VPO sau VPI) la plecare. Pentru orice informaţie, gorjenii se pot adresa DSP Gorj.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente