0.7 C
Târgu Jiu
duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăActualitateAl doilea loc de parcare în Târgu Jiu, o variantă imposibilă

Al doilea loc de parcare în Târgu Jiu, o variantă imposibilă

Târgujienii care speră să prindă și un al doilea loc de parcare de reședință trebuie să știe că șansele sunt minime. Autoritățile locale susțin că, la ora actuală, sunt în așteptare sute de cereri, unele pentru un prim astfel de spațiu. În Târgu Jiu s-au trasat locuri de parcare până și pe trotuare însă, chiar și așa, numărul cererilor nu este acoperit.

Termenul până la care vechii proprietari de locuri de parcare își pot prelungi contractele se apropie. Doar o lună mai au la dispoziție cei care nu și-au plătit fostul loc, dar au în plan să-l mențină. Din luna iulie, începe cea de-a doua etapă de redistribuire a spațiilor lăsate libere, puține la număr. Chiar și așa, autoritățile recunosc că este imposibil ca un proprietar să prindă două locuri.

“Este foarte greu să ne mai gândim la un al doilea sau al treilea loc de parcare. Astăzi, din evidențele pe care le avem, abia acoperim prima solicitare pentru un loc de parcare. Noi, la ora actuală, încă adiționăm contractele anterioare pentru primul loc de parcare. Urmează, în perioada următoare, etapa în care repartizăm locurile de parcare nou create sau cele rămase nerepartizate. Sunt și astfel de zone permisive, precum zona Loct. Dumitru Petrescu dar, în rest, este foarte greu de crezut că mai există variante pentru un al doilea sau al treilea loc de parcare pe același domiciliu”, susține Marcel Romanescu.

5 ani asigurați

Potrivit noului regulament, contractul încheiat în 2022 are o valabilitate de 5 ani. „Toate contractele încheiate în prezent au o valabilitate de cinci ani de zile. Dacă părăsești zona de domiciliu, se eliberează locul. Atunci, locul se repartizează unui solicitant din zona respectivă cu vechimea cea mai mare, pe baza contractului”, a mai transmis primarul Municipiului Târgu Jiu.

Decani noi la Universitatea „Constantin Brâncuși“

0
Două facultăți din cadrul Universității „Constantin Brâncuși“ din Târgu Jiu au decani noi, care au...

În jur de 10 mașini parcate neregulamentar sunt ridicate zilnic la Târgu Jiu

2
Serviciul Ridicări Auto din cadrul Primăriei Târgu Jiu ridică până la 10 vehicule în fiecare...

S-a semnat contractul pentru construirea de noi blocuri în Târgu Jiu

0
Autoritățile din Târgu Jiu au semnat contractul pentru finanțarea noilor blocuri ce vor fi ridicate...

3 COMENTARII

  1. Bla, bla, bla, că nu se dă al doilea loc de parcare. Ia să meargă acest gargaragiu de primar în oraș pe strada Slt. Corneliu Bordei, în parcarea de reședință din apropierea magazinului Profi, cum o familie are două locuri de parcare și acest lucru se întâmplă în mai multe parcări de reședință din zonă. Deci, dl. primar ieșiți din biroul acum răcoros și mai mergeți și pe jos prin orașul plin de praf că doar nu v-ați născut în mașină.Luati contact cu oamenii direct, nu prin micul ecran, poate așa vedeți realitatea.

  2. Am cerere pt primul meu loc de parcare inca din februarie si inca nu am primit niciun raspuns cu toate ca sunt proprietar de 35 de ani in acest bloc. Este o bataie de joc cum sunt atribuite aceste locuri de parcare, inadmisibil, probabil tot nepotismele si spaga se asteapta altfel nu-mi explic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!