14.4 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 20, 2021
AcasăActualitateAleșii târgujieni, ținuți în șah de juriștii Prefecturii! Nu au bani pentru...

Aleșii târgujieni, ținuți în șah de juriștii Prefecturii! Nu au bani pentru angajații primăriei, dar vor casă de avocatură

Specialiștii Prefecturii Gorj nu s-au lămurit de ce consilierii locali din Târgu Jiu trebuie să plătească o casă de avocatură în procesul dintre primărie și ANAF. Juriștii instituției vor explicații suplimentare după sesizarea depusă de primarul Marcel Romanescu privind legalitatea hotărârii de consiliu local prin care aleșii locali vor un astfel de demers, asta în condițiile în care Primăria Târgu Jiu are un serviciu juridic.

Juriștii Prefecturii în țin în șah pe consilierii municipali PSD, care sunt dispuși să plătească sume foarte mari de bani unui avocat sau unei case de avocatură pentru a apăra Primăria Târgu Jiu în celebrul dosar al instalațiilor luminoase. Potrivit prefectului Ciprian Florescu, specialiștii Prefecturii nu s-au lămurit dacă municipalitatea târgujiană are și banii necesari, asta în condițiile în care, spre exemplu, polițiștii locali au fost lăsați fără norma de hrană din lipsa fondurilor. Florescu spune însă că oportunitatea hotărârii nu poate fi pusă în discuție. „Am solicitat câteva lămuriri în ceea ce privește posibilitatea de angajare a cheltuielilor pentru un astfel de contract care ar putea fi încheiat cu o firmă de avocatură. Din materialul care ne-a ajuns nouă, nu reieșea exact dacă ei au posibilitatea să angajeze astfel de cheltuieli sau nu. În momentul în care vom primi răspunsul, vom putea să ne exprimăm și noi în ceea ce privește legalitatea acelei hotărâri de consiliu. Dacă ar avea acești bani, gradul de oportunitate este stabilit de Consiliul Local, deci nu aș vedea care ar fi problema”, a declarat prefectul.

„Există posibilitatea de finanțare”

De cealaltă parte, viceprimarul Aurel Popescu spune că Primăria Târgu Jiu nu are probleme cu banii și poate plăti fără probleme o casă de avocatură. „Cu siguranță există această posibilitate. Am discutat cu doamna director economic al primăriei. De altfel, domnia sa a anunțat și în ședința de consiliu că există bani, există posibilitatea de finanțare a acestei operațiuni. Nu este nimic ilegal, totul este pe lege, cât se poate de transparent și nu trebuie făcute decât transferuri între conturi pentru a finanța angajarea unei case de avocatură sa a unui avocat care să reprezinte Primăria Municipiului Târgu Jiu în procesul cu ANAF. Sper ca Prefectura să dea răspunsul cât mai repede, pentru ca acest angajament să fie făcut mai departe”, a explicat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Consilierii locali au adoptat recent o hotărâre prin care vor angajarea unui avocat sau case de avocatură în procesul pe care Primăria Târgu Jiu îl are cu ANAF în dosarul instalațiilor luminoase achiziționate pentru sărbătorile de iarnă. Prejudiciul estimat și imputat mai multor șefi din primărie depășește trei milioane de lei.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -