8.3 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 3, 2020
Acasă Actualitate Amenzi în școli, saloane și spitale

Amenzi în școli, saloane și spitale

Amenzi la foc automat date de inspectorii din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică Gorj.  Mai multe unități de învățământ au fost sancționate contravențional după ce nu au respectat prevederile legale privind funcționarea. Amenzi au fost aplicate și în domeniul sanitar dar și în saloanele de înfrumusețare din județ.

In perioada  18.11.2019 – 28.11.2019  inspectori din cadrul SCSP Gorj au desfasurat actiuni de inspectie si control, in conformitate cu Planul national de actiuni tematice de control  in sanatate publica  elaborat de MS-ISS , Planul de actiuni de control  pe anul 2019 si Planul saptamanal de lucru  elaborate de Serviciul de Control in Sanatate Publica ,  in scopul prevenirii producerii de imbolnaviri si promovarii sanatatii populatiei  dupa cum urmeaza:

–           10  Unitati de invatamant  – in localitatile:  Bengesti Ciocadia, Polovragi, Tg Jiu, Rosia Jiu, Pesteana, Farcasesti, Bumbesti Jiu, Turceni, fiind aplicata o sanctiune contraventionala in valoare de 1000 lei.

–           Instalatii de aprovizionare cu apa – Instalatia de apa – Musetesti, fiind aplicata o sanctiune de 10000 lei;

–           Actiune  tematica in vederea verificarii respectarii normelor igienico sanitare in saloanele de infrumusetare din judet in cadrul careia au fost verificate un numar de  10  unitati  si au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare totala de 3500 lei datorita incalcarii prevederilor HG 857/2011.

–           Prestatori de servicii DDD din Municipiul Tg Jiu, fiind aplicate un numar de 3 sanctiuni  pentru incalcarea prevederilor  Ord.MS nr.1225/2003.

–           A fost veficata activitatea asistentilor comunitari in localitatile – Stoina, Capreni, Hurezani, Motru, Samarinesti, Ciuperceni, Telesti, Godinesti, Albeni.

–           Unitati ingrijiri la domiciliu , Centre de ingrijiri – 3 unitati, fiind aplicata o sanctiune contraventionala in valoare de 1200 lei datorita nerespectarii Ordinului MS nr.1226/2012

–           Recontrol la Spitalul Judetean de Urgenta Tg Jiu – s-a aplicat o sanctiune contraventionala in  valoare  de 2000 lei  datorita nerespectarii recomandarilor si termenelor date anterior  la Compartimentul – Spitalizare de zi.

–           Control igienico sanitar la Spitalul Orasenesc Turceni – in urma caruia a fost aplicata o sanctiune contraventionala in valoare de 25000 de lei, datorita nerespectarii termenelor si recomandarilor date anterior de catre inspectorii S.C.S.P. – D.S.P. Gorj, se arată într-un comunicat emis de Direcția de Sănătate publică Gorj.

Totodată inspectorii S.C.S.P. – D.S.P. Gorj s-au deplast  in teritoriu pentru solutionarea unui numar de 9 petitii inaintate de catre cetatenii judetului Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Video: A „încins“ hora în curtea spitalului de fericire că s-a vindecat de coronavirus

https://youtu.be/UIBEWCJ86Bk   Un pacient, în vârstă de 60 de ani, jucat hora în curtea Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești, de fericire că a fost externat și...

Caz de Covid la Spitalul de Pneumoftiziologie ”Tudor Vladimirescu”

Noul virus SARS CoV2 a ajuns și la Spitalul de Pneumoftiziologie ”Tudor Vladimirescu”  din Runcu. Un pacient internat de curând a fost confirmat pozitiv. Pacientul...

Ai depus cerere pentru intrarea la pensie? Vezi dacă ești pe lista Casei Județene de Pensii!

La Casa Județeană de Pensii Gorj s-au înregistrat în ultimele trei luni peste 800 de cereri pentru intrare la pensie. Cele mai multe solicitări...

Prima clădire istorică din Gorj restaurată de „Ambulanța pentru monumente“

Primul monument istoric din județul Gorj care va fi restaurat prin proiectul „Ambulanța pentru monumente“ este cula Cioabă-Chintescu de la Șiacu, comuna Slivilești. „Prima...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini