5.3 C
Târgu Jiu
duminică, mai 9, 2021
AcasăActualitateAnchetă ministerială după ce un tren a rămas blocat în Gorj

Anchetă ministerială după ce un tren a rămas blocat în Gorj

Mai mulţi călători au aşteptat ore în şir într-un tren InterRegio pe ruta Petroşani-Craiova. Trenul a rămas blocat pe câmp, marţi, aproximativ patru ore, între localităţile Lunca Budieni şi Copăcioasa, judeţul Gorj, din cauza unei defecţiuni la locomotivă. După acest incident ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu a cerut explicaţii şefilor CFR.

Trenul InterRegio 2080 pe ruta Petroşani-Craiova a rămas blocat pe câmp după ce s-a rupt pantograful de la locomotivă, potrivit Mediafax.
Garnitura a fost blocată aproximativ patru ore, iar cei cinci călători care au mai rămas în garnitură au fost preluaţi de alte două trenuri. „S-a rupt pantograful numărul doi, a cerut ajutor, s-a trimis benzină în curentă pentru remediere şi s-a remediat. Trenul a ajuns în halta Lunca Budieni la ora 10.41, cu o întârziere de 234 de minute. Oamenii nu au aşteptat în tren, pentru că i-am urcat în alte două trenuri. Vorbim de patru-cinci persoane”, au anunţat reprezentanţii Regionalei CFR Craiova. Pantograful s-a rupt într-o zonă unde există două linii, astfel că una dintre şine a putut fi folosită. Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, într-o declaraţie la România TV a solicitat directorilor CNCF CFR și SNTFC CFR Călători explicații cu privire la trenul rămas blocat pe câmp şi consideră că situaţia este „o consecință a managementului defectuos”. „Nu este posibil ca timp de patru ore, călătorii să înghețe într-un tren, în timp ce oamenii cu funcții înalte din aceste societăți stau bine-mersi la căldură. Modul în care conducerile celor două companii au tratat această situație ne arată de fapt calitatea slabă a actului de management. Cei din fruntea companiilor au demonstrat că sunt mai degrabă interesați de salariile consistente decât de călători. Această atitudine explică de altfel și rezultatele nesatisfăcătoare ale CNCF CFR SA și SNTFC CFR Călători SA”, a declarat Ramona Mănescu. Într-un comunicat de presă remis Mediafax, ministrul Transporturilor a constatat că managerii nu au luat măsurile necesare în acest caz, încălcând prevederile legale, iar consiliile de administrație, conform legii, nu au intervenit în supravegherea activității managerilor pentru a asigura un transport civilizat călătorilor. „În consecință, consiliile de administrație trebuie să ia măsuri atât împotriva conducerilor acestor companii, cât și a persoanelor responsabile implicate în acest caz. De asemenea, conform prevederilor legale, membrii consiliilor de administrație răspund în solidar cu directorii pe care i-au numit în funcții pentru prejudiciile cauzate de aceștia”, se mai arată în documentul citat.

- Advertisement -
Articolul precedentProfit, la CE Oltenia
Articolul următorRevelionul politicienilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -