Acasa / Actualitate / Antidrogul, la festivitățile de deschidere a anului școlar

Antidrogul, la festivitățile de deschidere a anului școlar

În prima zi de şcoală, specialiştii din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog s-au aflat în mijlocul elevilor din diferite unităţi de învăţământ, pentru a le transmite mesaje de prevenire a consumului de droguri.

În anul şcolar 2019 – 2020, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj le-a pregătit elevilor şi cadrelor didactice proiecte de prevenire a consumului de tutun, alcool şi droguri, prin promovarea alternativelor de viaţă sănătoasă şi dezvoltarea abilităţilor de refuz al consumului acestor substanţe. Proiectele se adresează elevilor pe cicluri de şcolarizare (preşcolar, primar, gimnazial şi liceal).

În scopul creşterii nivelului de informare, educare şi conştientizare în vederea reînceperii consumului de droguri şi evitarea trecerii de la un consum experimental şi ocazional, la un consum regulat, pentru dezvoltarea rolului proactiv al familiilor în viaţa copiilor, precum şi pentru adoptarea unui stil de viaţă sănătos la nivelul populaţiei generale, în noul an şcolar, CPECA Gorj, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj şi alţi colaboratori locali, vor desfăşura, la nivelul judeţului Gorj, activităţi cu caracter preventiv pe linia consumului de tutun, alcool, droguri şi noi substanţe psihoactive (NSP).

CPECA GORJ face parte din grupul de lucru constituit în baza ordinului Prefectului județului Gorj nr.214/30.08.2019, participând activ alături de IPJ Gorj, IJJ Gorj, ISU Gorj şi Instituţia Prefectului Gorj, la CAMPANIA „# 10 PENTRU SIGURANŢĂ”.

În anul şcolar 2019-2020 specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj vor implementa următoarele proiecte naţionale: „Cum să creştem sănătoşi”- proiect adresat preşcolarilor cu vârsta de 5-7 ani, „ABC-ul emoţiilor” adresat elevilor de clasa a I a şi a II a, „Mesajul meu Antidrog”, ediţia a XVII-a, adresat elevilor de gimnaziu şi liceu, „Necenzurat” adresat elevilor de gimnaziu şi proiectul „Fred Goes Net”, adresat persoanelor consumatoare de droguri aflate la debutul consumului, cu vârsta-cuprinsă între 15-24 ani.

Specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj le urează elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor mult succes în noul an şcolar şi rezultate cât mai bune.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*