21.6 C
Târgu Jiu
marți, mai 24, 2022
AcasăActualitateAnul acesta, IMPOZITE mai mici pentru târgujieni

Anul acesta, IMPOZITE mai mici pentru târgujieni

Anul acesta, contribuabilii vor plăti impozite mai mici pentru clădiri, a anunțat Mariana Budulan, șefa Direcției de Venituri Târgu-Jiu. Persoanele fizice și juridice din municipiu vor plăti mai puțin pentru clădiri și aceleași sume ca-n 2016 pe terenuri și mijloacele de transport.

directia-de-taxeTârgujienii care își vor achita până la 31 martie impozitele vor primi și în acest an bonificația de 10%. Mariana Budulan, șefa de la taxe și Impozite, a anunțat, de asemenea, că la impozitul pe mijloacele de transport nu au fost făcute modificări, aceste impozite rămânând la nivelul anului 2010. „Pentru clădirile rezidențiale cu destinație de locuințe, impozitul s-a diminuat la minimul prevăzut de Codul fiscal. La categoria contribuabili persoane fizice, am propus și s-a adoptat de către Consiliul Local o cotă de 1,1%, față de cota de 1,5% cât am avut în 2016. La impozitul pe teren, pentru 2017 nu sunt modificări, întrucât în 2016 s-a mers pe limita minimă prevăzută de Codul fiscal, am avut diminuări de 25% față de 2015 și acest lucru l-am făcut urmare a schimbărilor legislative. Acordăm scutiri persoanelor prevăzute în Codul Fiscal – veterani de război, deținuți politici, văduve de război, persoane încadrate într-un grad de handicap grav sau accentuat – cu mențiunea că, începând cu acest an, s-a revenit la acordarea scutirilor nu doar pentru persoanele în cauză, ci și pentru soțul sau soția supraviețuitoare, pentru bunurile proprii și comune soților”, a declarat Mariana Budulan, directorul Direcției Publice de Venituri Târgu-Jiu.

De exemplu, târgujienii vor achita următoarele impozite anul acesta: o garsonieră din Zona A de 30 mp va achita 56 lei față de în 62 lei 2016, un apartament de 52,8 mp cu două camere 136 lei față de 153 lei în 2016 și pentru o casă de 100 mp va achita anul acesta 138 lei față de 156 lei în 2016.

Toate persoanele angajate la Ambulanța Gorj în perioada pandemiei au rămas în cadrul unității

0
Toate persoanele care au fost angajate pe perioada pandemiei de COVID-19 în cadrul Serviciului Județean...

Săptămâna prevenirii criminalității în Gorj

0
Inspectoratul de Poliție Județean Gorj, prin Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, organiză, zilnic,...

Delegația liceelor propuse spre comasare, acuzată de dezinformarea ministrului

0
O delegație a profesorilor de la cinci licee din Târgu Jiu, care ar urma să...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!