spot_img
12.6 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăActualitateAnul școlar începe în școli NEAUTORIZATE care pun în pericol elevii

    Anul școlar începe în școli NEAUTORIZATE care pun în pericol elevii

    Aproximativ 80 de unități școlare din județul Gorj nu dețin, în acest moment, autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, în mediul urban șase instituții nu au autorizație sanitară de funcționare, iar în mediul rural sunt 14 unități neautorizate sanitar.

    Din cele 532 de unități școlare de la nivelul județului, 77 nu dețin autorizație de securitate la incendiu. Dintre cele 77, un număr de 18 sunt licee, 48 sunt școli și 11 sunt grădinițe. De la începutul anului și până în prezent, 30 de autorizații de securitate la incendiu și 30 de avize de securitate la incendiu au fost emise. „Unitățile de învățământ reprezintă o categorie aparte, prin prisma faptului că sunt frecventate de același public. În activitățile noastre de informare preventivă, s-a încercat ca beneficiarii acestor instituții, școlarii, elevii, studenții și personalul să cunoască specificul clădirii, unde sunt amplasate mijloacele de apărare împotriva incendiilor, căile de evacuare, locurile de întâlnire în caz de incendiu. De menționat este și faptul că deținerea autorizației de securitate la incendiu nu exclude riscul producerii unui incendiu, așa cum nici lipsa acestui document nu maximizează riscul producerii. Acest lucru nu exclude necesitatea obținerii avizului, instituția noastră fiind într-o continuă activitate de actualizare și identificarea clădirilor care necesită autorizație”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

    Autorizații sanitare cu probleme

    În ceea ce privește autorizațiile sanitare de funcționare, în această perioadă se desfășoară acțiuni de control, în echipe mixte cu Prefectura, Inspectoratul Școlar Județean, ISU și Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA). „În ceea ce privește anul școlar 2016-2017, din totalul de 610 unități școlare pe care le avem în evidență, adică grădinițe cu program normal sau cu program prelungit, școli, licee, internate și cantine, 590 au fost autorizate, iar 20 nu au obținut autorizație sanitară de funcționare. În mediul urban este vorba de șase instituții fără autorizație, iar în mediul rural sunt 14 unități neautorizate sanitar”, a spus Elena Pițian.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: