Aparat care diagnostichează toate tipurile de cancer, în dotarea spitalului din Novaci

0
165

Spitalul Orăşenesc NovaciSpitalul Novaci are un aparat ultramodern care diagnostichează toate tipurile de cancer. Acesta va fi pus în funcțiune în perioada următoare, doar câteva unități din România fiind deținătoare a unui dispozitiv asemănător. Aparatul va fi pus la dispoziție spitalului prin intermediul unui parteneriat public-privat, iar 10% din valoarea încasărilor revine spitalului din Novaci.

Aparatul este un scintigraf, reprezentând o tehnică de imagistică modernă, utilizată în medicina nucleară, ce permite diagnosticarea a numeroase afecțiuni. „Este un parteneriat public-privat, aparatul este adus de o firmă și este la noi, în chirie. Astfel, un procent de 10% din încasări vor merge către spital și pentru vor aduce specialiști, dar asta după ce o să îl autorizăm. Acest aparat diagnostichează cancerul în orice formă, de toate felurile, înlocuiește CT-ul, diagnostichează tiroida și are mai multe utilități benefice pentru pacienții care beneficiază de serviciile medicale de la Spitalul Novaci. Pentru noi este o onoare, ca spital, că s-a adus un astfel de aparat aici, mai ales că și medicii specialiști vor fi aduși tot de către firma care a ales să colaboreze cu unitatea noastră medicală”, a declarat Emil Grigore, managerul Spitalului Novaci.

Dispozitivul a fost adus deja în unitatea medicală, urmând ca în aproximativ trei-patru luni să fie pus în funcțiune. Reprezentanții firmei care au adus aparatul la Novaci vor fi prezenți aici, astăzi, cu ocazia Zilelor Spitalului Novaci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here