10.3 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 20, 2021
AcasăActualitateAutorităţile au recepţionat lucrările la DJ 675C din Logreşti

Autorităţile au recepţionat lucrările la DJ 675C din Logreşti

Delegația Consiliului Județean Gorj, împreună cu reprezentanți ai companiei petroliere și ai Primăriei Logrești au participat, ieri, la recepția lucrărilor de consolidare și reabilitare a drumului DJ 675C, din localitatea Logreşti- Moşteni. Tronsonul de drum fusese afectat de alunecări de teren, ca urmare a precipitațiilor abundente și a creșterii aportului de apă în sol şi a fost reabilitat de compania OMV Petrom.

calinoiu-drumdrum-3

Valoarea totală a investiției a fost de 3,7 milioane de lei, intervenindu-se pentru consolidarea terenului pe o lungime de aproximativ 150 de m și adâncime de peste 20 m. În luna septembrie a anului trecut, Consiliul Județean Gorj a emis o hotărâre conform căreia administrația județeană a cedat către OMV PETROM S.A. dreptul neexclusiv și temporar de folosință asupra unui sector al DJ 675 C Târgu Logrești-Baia de Fier, în vederea realizării unor lucrări de interes public. Ca urmare a efectuării recepției lucrărilor, în perioada imediat următoare, se va realiza procedura legală de preluare de către Consiliul Județean Gorj a sectorului de drum, ce a făcut obiectul respectivei investiții, în vederea administrării.

drum-2drum-1

Potrivit datelor furnizate de OMV Petrom privind investițiile pentru județul Gorj, din bugetul total de aproximativ 365 milioane de euro pentru perioada 2008-2018, 310 milioane de euro au fost deja investite. Principalele trei proiecte sunt sistemul de livrare a gazelor în comuna Hurezani, dezvoltarea zăcământului Totea Deep și FRD Bustuchin, pentru creşterea producției de gaze.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -