BAC-ul de toamnă începe astăzi! Emoţii pentru sute de elevi

0
41

Sute de absolvenţi de liceu din Gorj intră din nou în febra examenelor. Cei care nu au reuşit să obţină un punctaj de admitere la prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an, din iunie – iulie, vor susţine probele de examen, în sesiunea august – septembrie, ce va debuta astăzi, cu probele orale.

O olimpică din Gorj, în febra Bacalaureatului olimpicilorÎn Gorj, s-au înscris peste 1000 de candidaţi care vor susţine probele în trei centre constituite la nivelul judeţului Gorj. „Totul este pus la punct. Astăzi, începe BAC-ul de toamnă cu evaluarea competenţelor de comunicare în limba română, după care urmează evaluarea competenţelor digitale şi evaluarea competenţelor de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională. Noi am constituit un centru de evaluare la nivelul municipiului Târgu-Jiu la Colegiul Tehnic Nr.2 pentru competenţele lingvistice, iar pentru probele scrise care vor începe pe 22 de august – proba de limba şi literatura română, 24 august- proba obligatorie a profilului şi 26 august – proba la alegere, acestea se vor desfăşura în trei centre de examen. Două dintre ele vor fi constituite la nivelul municipiului Târgu-Jiu, la Colegiul Tehnic Nr.2 şi la Colegiul „Ion Mincu” şi un centru la Colegiul Tehnic Motru. Sunt înscrişi 1182 de candidaţi care vor susţine probele în aceste două săptămâni”, a declarat inspectoratul general al ISJ Gorj, Ion Işfan.

Primele rezultate vor fi afişate pe 29 august, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 16.00 şi 20.00. Între 30-31 august vor fi soluţionate contestaţiile, iar rezultatele finale se vor afişa în data de 1 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here