Bani pentru primăriile cu probleme financiare! Unde au ajuns cele mai mari sume

0
39

Primăriile din județul Gorj cu cele mai mari probleme financiare au primit o gură de aer din partea finanțiștilor pe final de an. Peste 500.000 de lei au fost împărțiți la ultima rectificare bugetară către administrațiile publice locale care au datorii foarte vechi sau chiar salarii restante către angajați. Potrivit șefilor Consiliului Județean, există premise ca încă o rectificare să aibă loc până la sfârșitul anului, însă totul depinde de încasările la bugetul de stat.

Doar trei primării au avut parte de sume în plus la buget după rectificarea de zilele trecute, însă șefii de la județ dau asigurări că ele au fost stabilite potrivit nevoilor și, mai ales, în funcție de vechimea datoriilor înregistrate. Cei mai mulți bani au ajuns, așa cum era de așteptat, în bugetul local de la Stănești. „În ultima ședință de Consiliu Județean de la finalul lunii trecute s-a decis repartizarea sumei de 543.000 de lei, ca urmare a respectării Deciziei emise de Administrația județeană a Finanțelor Publice Gorj, reprezentând cote defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pe anul 2017. Suma a fost repartizată pentru trei unități administrativ-teritoriale din județul Gorj, fiind luată în calcul vechimea arieratelor înregistrate și necesitatea pentru cofinanțare, sprijinind astfel zona de funcționalitate a primăriilor. Primăria Peștișani a primit 150.000 de lei, Primăria Polovragi 160.000 de lei, iar Primăria Stănești 233.000 de lei”, a explicat Oana Paloș, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Gorj.

„Există posibilitatea unei noi repartizări”

Dacă finanțiștii vor strânge suficienți bani la buget în ultimele zile ale anului, există promisiunea ca localitățile cu probleme financiare să primească și ele sume suplimentare. „Din discuțiile care s-au purtat și se poartă și în momentul de față de către conducerea Consiliului Județean Gorj cu reprezentanții Finanțelor Publice Gorj, există posibilitatea unei noi repartizări financiare la finalul lunii decembrie, repartizare bugetară care se va face în funcție de încasările la impozitul pe venit, încasările suplimentare pentru anul 2017”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here