Acasa / Actualitate / Bărbat paralizat la pat din Țânțăreni, în topul românilor cu cele mai mari datorii la stat. Are de achitat peste 112 miliarde de lei

Bărbat paralizat la pat din Țânțăreni, în topul românilor cu cele mai mari datorii la stat. Are de achitat peste 112 miliarde de lei

Un gorjean care este imobilizat la pat de doi ani și care trăiește doar din ajutorul de social figurează în evidențele ANAF ca unul dintre cei mai mari datornici din România, cu suma de aproximativ 112 miliarde de lei vechi.

Dumitru Tentoaica, din satul Floreşti, comuna Ţânţăreni, se numără printre cei mai mari datornici ai României, alături de oameni de afaceri renumiți cum ar Robert Negoiță. Datornicul din Țânțăreni a fost declarat insolvent. Acesta înțelege mai greu ceea ce s-a întâmplat, dar recunoaște că i-a dat actele de identitate unui nepot care face afaceri. Dumitru Tentoaica este imobilizat la pat de doi ani după un accident vasculat. „Nu am cum să am datorii așa de mari. Nu aveam cum. Am buletinul la ea (n.r. – la sora acestuia), pentru că eu nu pot să mă deplasez. Este buletinul la ea. Mi-a făcut mie niște acte. Nu știu ce a făcut“.

„Stă la pat și nu-l îngrijește nimeni“

Este un amărât. A fost la ajutorul social. Are o căsuță. A fost la ajutorul social. I-am făcut noi o cămăruță, pentru că i-a luat casa foc. Ne-a venit și nouă hârtie că are firmă. Îl tăiasem de la ajutorul social. Pe urmă ne-a adus o hârtie că firma este lichidată. O soră de-a lui, Ștefănoaica Elena, a venit și l-a mințit că-I face firmă. i-a luat buletinul nepotul lui. A semnat și i-a trecut firma pe numele lui. El stă la pat și nu-l îngrijește nimeni. Amărât a fost toată viața lui. Mai făcea și el o zugrăveală dar acum nu mai poate. Poate că e firma lichidată, dar datoriile au rămas“.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*