spot_img
8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 27, 2024
Altele
    AcasăActualitateBătaia peștelui s-a dat la Pescia

    Bătaia peștelui s-a dat la Pescia

    Suntem printre codaşii Europei la consumul de peşte. Românii preferă carnea de porc în detrimentul peştelui. Proprietarii de păstrăvării încearcă să convingă oamenii că peştele este mai sănătos şi chiar investiţiile cu fonduri europene sunt profitabile în acest domeniu. Festivalul Pescia a adunat producători în domeniu din toată ţara, iar prima ediţie s-a desfăşurat la Târgu-Jiu.

    În România, anual, sa consumă doar 150.000 de tone de peşte. Prea puţin spun specialiştii comparativ cu media din Uniunea Europeană care este de trei ori mai mare. Portughezii consumă de zece ori mai mult decât românii: 72 kg de peşte pe cap de locuitor. „Păstravul cred eu că este cel mai nimerit, pentru că este un pește ușor, e din familia salmonidelor, sunt două tipuri de păstrav folosite pentru acvacultură, este păstrăvul comun, adică cel de munte și păstrăvul curcubeu”, a spus Marian Cuzdrioreanu, -Don Mariano- specialist în pește și fructe de mare. Oamenii spun că mănâncă peşte rar pentru că este scump: “Peștele este o mâncare scumpă acum. Înainte era mâncarea săracului. Eu sunt de la țară și veneau cu pește sărat. A devenit cam scump, asta e treaba. Decât să iei un pește, mai bine iei o bucată de carne. Producătorii prezenți la Târgu-Jiu în cadrul Festivalul Păstrăvului, susțin însă că prețurile au scăzut. Compania Succes s-a impus, deja, pe piața din Gorj și din multe orașe din țară prin cel mai mic preț pentru un kilogram de păstrăv:18,99 lei. Reprezentanții Păstrăvăriei de la Baia de Aramă aflată în proprietatea Companiei Succes i-au surprins pe vizitatori cu produsele expuse iar cei prezenţi au putut degusta din preparatele din peşte. „Este un trend ascendent la păstrăv. Eu cred că în perioada următoare va cunoaște o creștere pe piața peștelui. Noi îl comercializăm la cel mai mic preț iar păstrăvul de la noi, crește în apă de munte și hrănit natural”, a declarat Ionuț Bran, reprezentantul păstrăvăriei din Baia de Aramă. Festivalul Pescia are ca obiectiv creşterea consumului de peşte în România.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: