Acasa / Actualitate / Bătaie de joc la sistemul de canalizare din Rânca! Dejecțiile sunt deversate în pădure

Bătaie de joc la sistemul de canalizare din Rânca! Dejecțiile sunt deversate în pădure

Radu Miruță, președintele USR Gorj, trage un semnal de alarmă cu privire la situația sistemului de canalizare din stațiunea Rânca. Acesta arată că sistemul de canalizare este al nimănui, după cum rezultă din documentele oficiale, iar, în acest timp, dejecțiile ajung în pădure.

„Consiliul Judetean Gorj răspunde în 24.10.2017 că sistemul de canalizare a fost dat în gestiune către SC APAREGIO SA. APAREGIO SA răspunde pe 08.01.2018 că nu a luat în gestiune nici sistemul de canalizare, nici sistemul de alimentare cu apa din Rânca. Primăriile Novaci și Baia de Fier nu răspund de peste trei luni, iar Garda de Mediu se face că plouă. Între timp, la Rânca, fecalele a zeci de mii de oameni sunt deversate în continuare în pădure, iar apa când este, când nu este”.

Sistemul de apă și canalizare, în proces de preluare

O parte din unitățile de cazare din Rânca au rămas fără apă, din cauză că rețeaua actuală nu face față în perioadele de vârf de sezon. Primele probleme au început de Crăciun și persistă chiar și în prezent.

Cabanierii au pierderi însemnate pentru că turiștii nu acceptă condițiile și pleacă. „Am fost nevoiți să le dăm banii înapoi. Am rămas cu camerele pregătite și pregătirile făcute, adică cu bani cheltuiți“, a spus proprietarul unei pensiuni.

Consiliile Locale Novaci și Baia de Fier au aprobat transferarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare din Rânca spre Aparegio, dar procesul nu s-a finalizat.

 
 
 
 
 
 

Un comentariu

  1. Eu va spun de 4 ani ca investitia in canalizarea de la Ranca este o mare teapa si ar trebuui cercetata de catre Parchet . Nu este apa in reteaua de la Ranca fiindca nici un cabanier nu plateste nici macar un litru de apa . Toti proprietarii de cladiri din Ranca au furat apa in toti acesti ani insa avand in vedere faptul ca hotii de apa sunt de fapt potentatii zilei ( politisti , procurori , politicieni ,medici, finantisti ,inspectori Antifrauda , inspectorii Curtii de Conturi , sefi din prefectura si CJ ,politicieni regionali de prin Craiova sau din administratia Centrala , secretari de stat etc ) nimeni nu ia nici o masura .Si predarea catre Aparegio va fi un mare,,,,,, fas fiindca Patrascoiu nu are suficienta presiune in instalatia proprie si nici oua la subtioara piciorului sa puna la plata membrii Mafiei Politice cu vile la Ranca .

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*