Bronhoscopul de la Spitalul Județean de Urgență a fost sigilat. Nu se mai efectuează bronhoscopii

0
41

Funcționarea bronhoscopului de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu a fost oprită, pentru că nu se respectau criteriile privind avizul epidemiologic. „Nu se mai pot efectua bronhoscopii la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, pentru că aparatul a fost sigilat cu ocazia controlului efectuat de Corpul de Control al Ministrului Sănătății, pe motivul că nu îndeplinește criterii de aviz epidemiologic, circuite funcționale și sterilizarea aparatului, motive pe care eu le-am semnalat mai demult și am cerut înființarea unei structuri care să îndeplinească toate criteriile“, a spus mediul Elena Vlad care efectua această procedură.

Ce condiții trebuie îndeplinite

Bronhoscopul trebuie plasat într-un loc aflat lângă Secția de Terapie Intensivă. De asemenea, anestezia trebuie efectuată într-un alt spațiu. „Din punctul de vedere al Corpului de control, dat fiind faptul că nu face direct obținerea de apă sterilă pentru sterilizarea aparatului direct în cabinet, nu există un spațiu separat în care să se facă anestezia, nu se află foarte aproape de Terapia Intensivă, pentru că este o procedură invazivă cu posibilități de reacții adverse imediate care să necesite terapie intensivă. Locația actuală nu avea aviz epidemiologic extins. Din punctul dânșilor din vedere trebuiau continuate demersurile pentru găsirea unui spațiu care să aibă toate criteriile epidemiologice pentru acest aparat“, a mai precizat Elena Vlad.

Pacienții din Gorj, nevoiți să meargă la alte spitale

Cel mai apropiat spital unde se pot efectua bronhoscopii este cel de la Dobrița, dar aici nu pot fi primite cazurile grave. „Pacienții din județul Gorj au varianta efectuării bronhoscopiei la Spitalul de Pneumoftiziologie Dobrița, cu rezerva că acel spital nu are linie de terapie intensivă și cazurile grave nu pot fi direcționate acolo. Pentru cazurile grave se va încerca transferul la clinicile universitare pentru transfer și investigații complexe cum este bronhoscopie. Cel mai apropiat spital este Craiova. Transferurile sun mereu cu o probleme“, a mai precizat Elena Vlad.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here